Foto: AI Pro Huis
Foto: AI Pro Huis Foto: AI Pro Huis

Bewoners blijven tegen komst fastfoodzaken

Actueel 99 keer gelezen

Spijkenisse - Bewoners van de Westersingel in Spijkenisse Noord zien de bouw van de twee fastfoodzaken vlak achter hun woningen niet zitten. Nadat bezwaren door de gemeente van tafel waren geveegd, zijn ze naar de rechter gestapt.

Tijdens een eerdere zitting bleek dat het dossier niet compleet was en veel vragen niet beantwoord konden worden. Alle ontbrekende stukken zijn inmiddels bij de rechtbank ingeleverd en bijna alle vragen zijn beantwoord. Wat nog openstond, kwam vanmorgen aan bod tijdens een zitting bij de Rotterdamse rechtbank, waarop niet alleen het beroep besproken werd maar ook het verzoek tot het treffen van voorlopige voorzieningen.

Aan het eind van de zitting beloofde de rechter snel een beslissing te nemen op het verzoek. Bewoners willen niet dat er gebouwd wordt voor de hele beroepsprocedure is afgehandeld; de ontwikkelaar op zijn beurt wil snel aan de gang want uitstel kost geld.

De belangrijkste vraag tijdens de zitting was of er wel een goede belangenafweging had plaatsgevonden. De gemeente was blij dat een pand dat al lang leeg stond en ook gevaar opleverde, eindelijk een andere invulling kreeg. Daarnaast levert het werkgelegenheid op en er is duidelijk behoefte aan gezien de vele vragen die de gemeente ontvangt.

Volgens de bewoners had er een goed onderzoek uitgevoerd moeten worden naar de geluidsoverlast. Ondanks de aanleg van de schanskorf met extra beplanting en het iets verschuiven van het bouwplan, vrezen ze nog altijd flink wat geluid te gaan horen. Een van hen refereerde naar Barendrecht waar één 'praatpaal' al overlast bezorgd en in Spijkenisse komen er twee te staan. Ook stemgeluiden vanaf de parkeerplaats en het laden en lossen gaat overlast geven. Volgens deskundigen zal het niet zo'n vaart lopen. Het gaat om kortdurende zaken en als die afgezet worden over een periode van 12 uur, blijft alles binnen de normen die wettelijk voorgeschreven zijn. 'Ga dan maar een keertje in het weekend naar de McDonald, dan zie je wat wij bedoelen', was daarop de reactie.

Naast geluid is ook de lichtinval een probleem. Om te voorkomen dat de koplampen van restaurantbezoekers bij de omwonenden in de tuin schijnen, wordt er struiken gepland. Volgens de advocaat van de bewoners gaat het om krentenbomen, hondsrozen, hazelaars en ribessen, bomen die niet winterhard zijn. De gemeente stelde dat de struiken in overleg met de bewoners zijn gekozen, wat zorgde voor gesnuif bij de bewoners. Mochten er echter andere wensen zijn, dan is de gemeente bereid om in overleg andere struiken te planten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws