Van links naar rechts: Jan Blanken, Natalie Ligthart (President Kiwanis), Danielle Malipaard (ZZF) en Bert Kamphuis (President Lionsclub Haringvliet)
Van links naar rechts: Jan Blanken, Natalie Ligthart (President Kiwanis), Danielle Malipaard (ZZF) en Bert Kamphuis (President Lionsclub Haringvliet)
video

Duckrace brengt meer dan 7000 euro op

Actueel 130 keer gelezen

Zonovergoten en gezellige Vestingdagen dragen bij aan hoog bedrag voor het goede doel!

Op zaterdag 19 augustus, tijdens de Vestingdagen ,kleurde het water van het Droogdok geel toen een enorme berg kleine badeendjes het water in plonsten. Het was alweer de tweede editie van het evenement waar op een speelse manier geld ingezameld wordt voor een serieus goed doel. Lionsclub Haringvliet en Kiwanisclub Brielle namen dit jaar de organisatie van de Duckrace voor hun rekening. Bezoekers van Vestingdagen konden voor 5 euro een eendje mee laten racen. Bedrijven konden meedoen met een grotere badeend, maar moesten daarvoor wel 250,- euro betalen. Het geld was bestemd voor de stichting Zeldzame Zieken Fonds, onder het motto 'zeldzaam ziek, maar niet in je EENDJE. Onder grote belangstelling en in een heerlijk zonnetje raceten de eendjes tegen elkaar, voortgestuwd door een grote waterstraal. Het eendje dat als eerste over de finish kwam heeft daarmee een rondlucht vanaf Rotterdam Airport in de wacht gesleept!. Van de bedrijven-eenden was die van de Zeeuw Makelaardij de snelste, wat een enorme trofee opleverde. Na de race werd meteen het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Maar liefst 7100,- euro gaat naar het Zeldzame Ziektenfonds. Zij gaan het geld besteden voor wetenschappelijk onderzoek naar zeldzame ziekten en lotgenoten contactdagen.

Roel van Deursen maakte onderstaande impressie:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws