De goedlachse honderdjarige meneer De Jonge werd gefeliciteerd door de burgemeester.
De goedlachse honderdjarige meneer De Jonge werd gefeliciteerd door de burgemeester. Foto: René Bakker

Goedlachse horlogemaker viert honderdste verjaardag

Actueel 156 keer gelezen

Spijkenisse – Meneer Gerrit Willem de Jonge vierde afgelopen zaterdag met familie en vrienden zijn 100ste verjaardag. Vandaag werd de eeuweling gefeliciteerd door burgemeester Salet, die een kopie van de geboorteakte van meneer De Jonge als verjaardagscadeau meebracht.

De goedlachse en opgewekte 100-jarige werd op 19 augustus 1917 in Wildervank in Groningen geboren. Hij kwam uit een schippersgezin met negen kinderen. Z'n grootouders hadden een horlogezaak aan de Lange Niezel in het centrum van Amsterdam, die door de ouders van Gerrit werd overgenomen toen zij het schippersbestaan vaarwel zeiden. Daardoor groeide meneer De Jonge op in Amsterdam en werd hij later ook horlogemaker. Hij trouwde met zijn buurmeisje Mien (Wilhelmina) wiens ouders een schipperscafé hadden aan diezelfde Lange Niezel. Er werden vier kinderen geboren waarvan de oudste, dochter Wil (71) al lange tijd bijna dagelijks bij haar vader op bezoek komt en voor hem zorgt.

Het klokkenmakers gezin verhuisde in de loop der jaren vele malen onder andere naar Haarlem, Dordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel. Zo'n 15 jaar geleden verhuisde meneer De Jonge, toen nog samen met z'n vrouw, naar Spijkenisse. Wat deze charmeur, die nog elke dag een glaasje jonge jenever drinkt en houdt van vrouwelijk schoon, in honderd jaar zoal heeft meegemaakt, leest u volgende week in Groot Nissewaard. Een geheim om zo oud te worden is er niet volgens de jarige. 'Gewoon blijven ademhalen' is zijn advies.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws