Afbeelding
Foto: OMD

Wethouder Hamerslag opent tentoonstelling Boeren, burgers en buitenlui

Actueel 14 keer gelezen

In het kader van Open Monumentendag 2017 opent wethouder Martijn Hamerslag op vrijdag 25 augustus om 15.30 uur in de Jan Broekhuishal van het stadhuis de tentoonstelling Boeren, burgers en buitenlui!

De tentoonstelling is samengesteld door de Werkgroep Monumenten Nissewaard. Die heeft zich dit jaar laten inspireren door het centrale thema van Open Monumentendag 2017: Boeren, burgers en buitenlui. Op diverse panelen en in vitrines wordt een beeld geschapen van de leefgewoonten van de boeren, burgers en buitenlui in Spijkenisse in vroeger tijden. Volgens traditie worden de bewoners van oude straten in Spijkenisse in kaart gebracht. Dit keer zijn de Kerkstaat en Kerkweg aan de beurt.

Voorwerpen
De Historische Vereniging Spijkenisse presenteert zich in één van de vitrines met een collectie voorwerpen uit vroeger tijden. Tevens stelde de vereniging een serie panelen samen over Boeren op de Welplaat en de Hartel. De Stichting Oud-Geervliet draagt bij met een vitrine gevuld met oude voorwerpen en een paneel. Dit paneel is onderdeel van hun tentoonstelling 'Hoe de boer verdween uit Geervliet'. Ook zijn er twee panelen die de Jan Campertpenning belichten. De erepenning die de gemeente sinds 2009 nieuw leven heeft ingeblazen.

De opening vindt plaats op vrijdag 25 augustus vanaf 14.45 uur in het stadhuis van Nissewaard aan de Raadhuislaan 106 in Spijkenisse en is te bezoeken t/m vrijdag 22 september. Openingstijden: maandag t/m  vrijdag 08.00-17.00 uur, donderdagavond 17.00-20.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de opening, met name (oud)bewoners van de Kerkstraat en Kerkweg.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl