Burgemeester Foort van Oosten opent met twee kinderen de lampionoptocht. Foto: Foto-Ok.nl
Burgemeester Foort van Oosten opent met twee kinderen de lampionoptocht. Foto: Foto-Ok.nl Foto: Foto-Ok.nl

Winterlampionoptocht voor prinses Amalia in Zuidland

Actueel 415 keer gelezen

Zuidland - Ter ere van de 20e verjaardag van Kroonprinses Amalia werd op zaterdag 9 december in de avond een lampionoptocht door het dorp gehouden.

Samen met twee kinderen uit het dorp knipte burgemeester Foort van Oosten bij wijze van opening een lint door, waarna een stoet mensen zich met versierde lampionnen in beweging zette. Dit onder begeleiding van Rijnmondband Schiedam en Jeugdband. De band speelde tevens voor de opening van de optocht en na een ‘driewerf hoera!’ voor de Kroonprinses, het ‘Lang zal zij leven’ gevolgd door het ‘Zij leve hoog!’. Veel kinderen zongen mee met de verjaardagsliedjes.

Aan de optocht was tevens een wedstrijd verbonden: de drie kinderen met de mooiste lampions kregen een prijs uitgereikt. Tevens was er voor alle deelnemers aan de Winterlampionoptocht een beker warme chocolademelk of glühwein voor de start of na afloop.

Veel kinderen hebben in de middag van de mogelijkheid gebruik gemaakt om bij het speelterrein van De Vlielander knutselspullen te halen om een lampion te versieren voor in de avond. Vanwege het regenachtige weer hebben veel kinderen gekozen om hun lampion thuis te versieren. Gelukkig was het tijdens de tocht zelf droog en bood dankzij alle lampionnetjes en enthousiaste kinderen een vrolijk gezicht.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws