Afbeelding
Foto: Pixabay

Jachthavens, vakantieparken en campings leeg in Voorne-Putten

Actueel 88 keer gelezen

De burgemeesters van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee hebben iedereen al drie weken geleden opgeroepen om niet naar jachthavens, vakantieparken en campings te komen. Met het paasweekend achter de rug is goed te zien hoeveel mensen zich exact aan de regels gehouden hebben. De richtlijn was duidelijk: men mocht zich niet in jachthavens, op campings of vakantieparken bevinden, tenzij er absoluut geen andere keuze was. Het is een van de vele maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op dit moment zijn meer dan 3000 mensen in Nederland aan het virus overleden. Nu omringende landen een tweede golf vrezen, is de kans groot dat de maatregelen verlengd zullen worden in Nederland. Het gevolg is dat de lentemaanden niet de gezelligheid rond het Brielse Meer laten zien dit jaar.

Veel getroffen bedrijven en consumenten

Het aantal getroffen bedrijven en consumenten blijft intussen oplopen. Hoe langer de coronacrisis aanhoudt, hoe groter de gevolgen uiteraard zullen zijn. De bedrijven die gericht zijn op de horeca en het toerisme in het algemeen in de regio Voorne-Putte, kunnen rekenen op flinke tegenslagen. Zeker wanneer de overstap naar 'online ondernemen' simpelweg niet mogelijk is. Ook neemt het aantal mensen zonder werk hard toe. Harde cijfers zijn er nog niet voor Nederland, maar Zweden verwacht bijvoorbeeld dat de werkloosheid boven de 10 procent uit zal komen dankzij de crisis.

Consumenten blijven kopen, maar niet alles

In de Trouw is onlangs een artikel geplaatst over het feit dat consumenten wel blijven kopen, ook wanneer er minder of geen reclame is. En uiteraard is dat het geval. Het gemiddelde huishouden kan immers niet zonder eten, drinken en de overige noodzakelijke levensbehoeften. Maar dit helpt lang niet alle sectoren. De consumenten die op dit moment nog wél werk hebben, maar een onzekere toekomst tegemoet gaan, kijken eerder naar manieren om te besparen dan investeren. Een bestaande lening oversluiten om te besparen op de maandlasten is simpelweg aantrekkelijker dan investeren in een boot om het Brielse Meer op te gaan – wanneer dit weer mogelijk is.

Gewoon de richtlijnen op blijven volgen dus

Op dit moment is het vooral belangrijk om de coronacrisis onder controle te krijgen, zodat we zo snel mogelijk weer in de richting van een normale situatie kunnen komen. Dat betekent de richtlijnen van de regering opvolgen, ook wanneer dit betekent dat we met het mooie weer niet naar het vakantiepark kunnen of kunnen genieten van alle pracht op en rond het Brielse Meer, of een van de vele andere wateren in de regio. De gezondheid gaat op dit moment simpelweg voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws