Afbeelding
Foto: Henri van Raalte

Buurtzorgpension bestaat een jaar

Actueel 963 keer gelezen

Spijkenisse - Het Buurtzorgpension heeft een jaar geleden op de bovenste etage van Spijkenisse Medisch Centrum 38 bedden geopend. Een verblijf in het Buurtzorgpension is uitermate geschikt voor gasten die tijdelijk extra zorg nodig hebben, maar waarvoor een opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk is. De samenwerking tussen de huisartsen, andere eerstelijns zorgverleners en specialisten uit het ziekenhuis is uniek in Nederland.

De vraag naar een tijdelijk verblijf voor kwetsbare mensen neemt toe, omdat mensen langer thuis mogen en kunnen wonen. Gasten van het Buurtzorgpension hebben bijvoorbeeld een ingreep gehad of zijn gevallen en daarom thuis afhankelijk van mantelzorg. Mantelzorg is niet altijd gemakkelijk te organiseren. Het Buurtzorgpension is dan een uitstekende plek om in huiselijke sfeer met professioneel en gastvrij personeel op te knappen totdat de gast klaar is om weer naar huis te gaan.

Dominiek Rutters, directeur Cohaesie: 'Het is vanuit de coöperatie huisartsen op Voorne Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Pernis goed om te zien dat 60% van de patiënten via de eerstelijns zorg, bijvoorbeeld de huisarts of fysiotherapeut naar het Buurtzorgpension gaat. Zij weten het Buurtzorgpension te vinden en waarderen de hoge kwaliteit en persoonlijke benadering van de gasten.'

Het buurtzorgpension is een bijzonder, regionaal en uniek samenwerkingsverband tussen Buurtzorg, Cohaesie, Spijkenisse Medisch Centrum, Zorggroep KIEK en Huisartsenpost Rijnmond. Deze prachtige vorm van ketenzorg is uniek in Nederland. De huisarts is de verantwoordelijk behandelaar en kan, waar nodig, direct specialistische hulp vanuit het ziekenhuis inschakelen.

Voor meer informatie kan gekeken worden op  www.buurtzorgpension.nl/locaties/spijkenisse

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws