Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Aangepast zorgpakket in Spijkenisse Medisch Centrum

Actueel 2.208 keer gelezen

Spijkenisse - Zoals in alle Nederlandse ziekenhuizen is alle zorg welke zonder schade voor de patiënt voor in ieder geval korte tijd uitgesteld kan worden voorlopig gestaakt.

Het Spijkenisse MC beschikt niet over faciliteiten welke noodzakelijk zijn voor een goede opvang van corona patiënten zoals een intensive care. De huisartsen in het werkgebied van het Spijkenisse MC is daarom verzocht patiënten met (verdenking)
op een corona infectie direct door te verwijzen naar ziekenhuizen welke wel over deze faciliteiten beschikken.

Het Spijkenisse MC werkt nauw samen met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en Het van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en wil haar samenwerkingspartners graag ondersteunen bij het aanbieden van zorg voor corona patiënten, mede omdat patiënten met corona uit de regio van het Spijkenisse MC juist in deze beide ziekenhuizen opgenomen worden. Dit doet het Spijkenisse MC oa door haar verpleegkundigen beschikbaar te stellen voor de behandeling van corona patiënten. Zo volgden alle verpleegkundigen
voor wie tijdelijk minder werkaanbod in het Spijkenisse MC is, een aanvullende opleiding zodat zij kunnen worden ingezet op de intensive care afdelingen van het Maasstad Ziekenhuis en Het van Weel Bethesda Ziekenhuis. Ook wordt tijdelijk (oa beademings) apparatuur vanuit het Spijkenisse MC beschikbaar gesteld.

Een deel van de operatiekamers van het Spijkenisse MC wordt ingezet voor operatieve ingrepen welke, ook in het coronatijdperk, niet kunnen worden uitgesteld. Juist omdat in deze tijd samengewerkt moet worden hier ook patiënten geopereerd afkomstig van buiten het directe verzorgingsgebied van het Spijkenisse MC.

Op de spoedpolikliniek wordt dezelfde zorg geboden als voor het uitbreken van de coronaepidemie het geval was.

Op bovenstaande wijze draagt het Spijkenisse MC ook in het coronatijdperk bij aan de zorg in de regio.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws