Afbeelding

Oud-leerlingen terug in schoolbanken van Maerlant

Actueel 729 keer gelezen

Brielle - Op donderdagavond 20 februari jl. heeft op het Maerlant Brielle voor de 4e keer een mbo-voorlichtingsavond plaatsgevonden voor de leerlingen uit de tweede klas van het vmbo (SUPPORT/BB/KB/TGL). Deze voorlichting werd gegeven door oud-leerlingen van het Maerlant.

De tweedeklas-leerlingen staan op het punt om een profiel te kiezen voor de derde klas bovenbouw. Op het Maerlant kunnen BB/KB-leerlingen kiezen uit de profielen Horeca Bakkerij en Recreatie (HBR), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Dienstenverlening en Producten (D&P). Bij het laatste profiel kan er dan weer gekozen worden tussen Haven en Logistiek (H&L), Hair en Care (H&C). Voor de GL-leerlingen is dit het profiel Dienstverlening en Producten waarbij wij het vak Media en Product aanbieden. In deze profielen volgen leerlingen verplichte modules en een aantal keuzemodules.

De school is voornemens om in de nabije toekomst alle leerlingen op het vmbo de mogelijkheid te bieden om hun keuzemodules te kiezen uit alle profielen die de school aanbiedt. De meeste leerlingen weten nog niet precies wat zij willen worden, laat staan dat ze weten welk profiel het beste bij hen past. Door middel van deze voorlichtingsavond en de Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)-lessen die deze leerlingen volgen, hoopt het Maerlant dat ze een weloverwogen keuze kunnen gaan maken.

Het idee voor de vmbo-avond is een jaar of vijf geleden ontstaan. Uiteindelijk heeft een drietal collega's het idee verder uitgewerkt en dit resulteerde drie jaar geleden in een eerste voorlichtingsmiddag voor vmbo SUPPORT/BB/KB. Vorig jaar heeft ook het vmbo GL zich erbij aangesloten. Dit heeft nu geresulteerd in een grote opkomst met in totaal 35 verschillende mbo-opleidingen. Het enthousiasme van de oud-leerlingen heeft het totaal van de verschillende opleidingen van vorig jaar kunnen evenaren.

Deze oud- leerlingen volgen nu mbo-opleidingen op het Zadkine, Albeda, STC Brielle, STC Rotterdam Grafisch Lyceum Rotterdam, Techniek College, Kappersacademie en Hout &Meubilering College Rotterdam in verschillende studierichtingen, zoals opleidingen voor logistiek, marechaussee, junior accountmanager, (auto)techniek, pedagogisch medewerker. Ook werd er voorlichting gegeven over de doorstroom naar havo. De oud-studenten ontvingen in maximaal drie ronden een groep leerlingen met hun ouders. Door middel van een digitale presentatie en/of filmpjes vertelden zij wat hun opleiding inhield en welke vaardigheden de leerlingen nodig hebben om te kunnen slagen in het mbo.

Het Maerlant hoopt dat de leerlingen een productieve avond hebben gehad en dat zij met de juiste informatie een goede keuze kunnen maken voor de komende jaren op het Maerlant.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws