De AED hangt nu naast de ingang van de school.
De AED hangt nu naast de ingang van de school. Foto: Foto-Ok.nl

Buurt-AED bij basisschool de Vlasbloem geïnstalleerd

Actueel 278 keer gelezen

Zuidland – Naast de ingang van basisschool de Vlasbloem, aan de Zoetemanring 55A, stelde wethouder Wouter Struijk gistermiddag de buurt-AED in gebruik. De AED is met financiële hulp van de gemeente van binnen naar een buitenkast verplaatst, zodat deze ook in de buurt gebruikt kan worden op tijden dat de school gesloten is.

De gemeente Nissewaard wil van heel Nissewaard een zes-minutenzone maken. Zo kunnen slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen zes minuten de juiste hulp krijgen en overleven meer mensen een hartstilstand.

Samen met de Hartstichting bouwt de gemeente aan een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED's. Een groot netwerk van burgerhulp-verleners is er al, van AED's nog niet. 'Rondom deze AED zijn 50 vrijwilligers die zich hebben aangemeld om opgeroepen te kunnen worden om hulp kunnen bieden', vertelt Jaap van der Wal, conciërge van de Vlasbloem en tevens beheerder van de vandaag buiten geïnstalleerde AED. Van der Wal is ook beheerder van de buiten-AED die bij de Welkomkerk in Zuidland hangt.

Bij een hartstilstand in de buurt rondom een AED, krijgt de dichtstbijzijnde aangemelde vrijwilliger een code waarmee de AED kast geopend kan worden en kan deze vervolgens beginnen met reanimatie met behulp van de AED. Op HartslagNu.nl, het reanimatie oproepsysteem van Nederland, kan aangemeld worden als burgerhulpverlener en is te lezen hoe het werkt.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws