Afbeelding
Foto: Gemeente Nissewaard

Samen koken en eten bij Buurtcirkel

Actueel 169 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouders Soeterboek en Struijk openden gistermiddag in het buurtgebouw aan de Toekanhoek 1 in wijk De Hoek, het Buurtcirkel kookproject. Vervolgens staken de wethouders de handen uit te mouwen door te helpen bij het bereiden van spaghetti die daarna samen met de deelnemers aan de Buurtcirkel werd opgegeten.

Buurtcirkel is een activiteit van stichting Pameijer dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de cliënten. Hier leren zij bijvoorbeeld hoe je nieuwe contacten legt, problemen oplost of voor jezelf opkomt. Tineke Mensing is Buurtcirkelcoach en biedt ondersteuning waar nodig. Daarin zoeken zij samen met andere partners mogelijkheden om bepaalde activiteiten te lanceren.

Deelnemers aan de Buurtcirkel bespreken met elkaar wat zij gezamenlijk willen doen of ondernemen. De deelnemers zijn niet alleen cliënten van Pameijer, maar ook andere bewoners uit de wijk of omgeving. In een Buurtcirkel ben je er voor elkaar. Samen naar de tandarts, boodschappen doen, een administratieve klus, of iets in huis, het zijn soms de kleine dingen waar je elkaar mee kunt helpen. Een Buurtcirkel draagt bij aan ontwikkeling omdat je bijvoorbeeld leert om hulp te vragen, zelfvertrouwen krijgt, een netwerk opbouwt en zelfstandiger wordt.

De Buurtcirkel in De Hoek draait inmiddels een jaar, waarbij men eerst elkaar in toerbeurt bij een van de deelnemers thuis ontmoette. De door Stichting Woonzorg ter beschikking gestelde locatie aan de Toekanhoek biedt de mogelijkheid om de activiteiten van de Buurtcirkel verder uit te breiden. Samen koken en eten is daar een goed voorbeeld van. Marina en Leontien, gebieds- en projectontwikkelaars van de gemeente Nissewaard, zijn de schakel tussen gemeente en deelnemers en organiseren ook andere dingen in de wijk. De deelnemers aan de Buurtcirkel ontmoeten elkaar om de andere week op woensdagavond in het buurtgebouw. Gezocht wordt nog naar een of meerdere vrijwilligers die hand- en spandiensten willen verrichten. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Buurtcirkelcoach Tineke Mensing via tineke.mensing@pameijer.nl of 06-20486963.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws