Afbeelding

Bijzondere expositie 'Etstekeningen' in Geuzenstaete

Actueel 290 keer gelezen

Brielle - Vanaf medio januari 2020 exposeert ondernemer en kunstenaar Bep Bernard in Business Center Geuzenstaete te Brielle. De expositie toont zijn bijzondere 'Etstekeningen'. Op donderdag 13 februari vond de officiële opening van de expositie plaats.

Bernard had het voorspeld: het zou wel eens gezellig druk kunnen worden tijdens de opening van zijn expositie 'Etstekeningen'. En dat was het ook. Bernard was zichtbaar geroerd door de grote opkomst van familie, vrienden, zakelijke relaties en kunstliefhebbers. Ook bekende gasten zoals oud-weerman John Bernard (broer) en dwarsfluitist/componist Chris Hinze waren aanwezig.

Officiële opening

Prof. Dr. Wim de Moor opende de expositie officieel met een mooi betoog over Bernard, hun ontmoeting en Bernard's werk. Na het officiële gedeelte konden de gasten kennismaken met Bernard en zijn etstekeningen. De techniek die Bernard hiervoor gebruikt, is Menig gast ging daarna in de gezellige ambiance van businesslounge 'De Beleving' een drankje en hapje nuttigen en luisteren naar de rustige klanken van saxofoon en zang.

Eigen ontwikkelde etstechniek

Bep heeft zijn specialisme van het "etstekenen" zelf ontwikkeld. Met heel erg fijne pennetjes maakt hij minutieuze tekeningen. Van iedere tekening bestaat slechts één uniek exemplaar. Zijn stijl is realistisch en mede geïnspireerd door het werk en het leven van Franse en Nederlandse kunstenaars in de 19e en 20e eeuw.

Loterij ten bate van Stichting Dogma in Hellevoetsluis

Tijdens de opening stelde Bernard drie werken beschikbaar voor een loterij ten gunste van Stichting Dogma in Hellevoetsluis, een kleine ideële organisatie die zich als doel heeft gesteld om via kunst en cultuur de wereld en de mensen een beetje mooier te maken. Nadat alle loten waren verkocht, verzorgde Bernard samen met schoonzus en schildermaatje de trekking van het winnende lot. Bernard verraste zelfs 3 prijswinnaars met een prachtig kunstwerk.

Wil je de expositie van Bep Bernard ook bekijken, dan kun je op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur terecht in Geuzenstaete aan de Krammer 8 te Brielle

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws