Afbeelding
Foto: Alex Sievers

Intentieovereenkomst pilot permanente bewoning Città Romana

Actueel 785 keer gelezen

Hellevoetsluis – Een transitie van recreatiewoningen naar permanente bewoning van vakantiepark Città Romana wordt op een kier gezet door de ondertekening van een intentieovereenkomst.

Gemeente Hellevoetsluis, de coöperatie van eigenaren Città Romana en de Provincie Zuid-Holland gaan onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van een omslag van een aantal recreatiewoningen naar permanente woningen.

In de huidige vorm als vakantiepark en verhuur aan (buitenlandse) arbeiders voor bedrijven in Europoort en Botlek met 263 woningen is exploitatie niet rendabel. Met dit gegeven, gecombineerd met het nijpende woningtekort, ziet Città Romana heil in een omslag naar permanente bewoning voor een deel van het park. Zij richt zich op senioren die willen verhuizen naar een levensloopbestendig huis met voorzieningen gericht op de leeftijdsgroep.

Tot nu toe is Hellevoetsluis geen voorstander gebleken van dit plan, maar recente onderzoeken naar het verblijfstoerisme en het economische belang hiervan voor de regio wijzen uit dat deze sector onder druk staat. Het is hierom dat de gemeente nu toekomstmogelijkheden voor het vakantiepark wil onderzoeken. Een transitie mag echter niet ten koste laten gaan van het huidige woningbouwprogramma en toekomstige WMO-kosten mogen niet onevenredig hard toenemen. Deze en andere knelpunten vormen de uitgangspunten van de pilot, waarvan de resultaten medio 2020 worden verwacht.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws