Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Christiaan Dabaghian met Nieuwenhoorn op weg naar eerste klasse

Actueel 232 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn heeft de wedstrijd tegen het laag geklasseerde DBGC met 2-0 (0-0) gewonnen en blijft daarmee fier aan de leiding in de tweede klasse E van Zuid I. Christiaan Dabaghian is één van de spelers uit de succesvolle equipe van trainer Ron van den Berg.

Dan Rolandus

''Het was een potje van aanvallen tegen verdedigen'', verklaarde Ron van den Berg de overmacht van zijn team dat tegen een muur van niets ontziende en intimiderende verdedigers aan botste. Nieuwenhoorn zag al na vijf minuten spelen een goal van Brian Nooitmeer afgekeurd worden. ''Brian schoot de vrije trap rechtstreeks binnen, niets aan de hand, maar de scheidsrechter zag het anders.'' Jeffrey Burger en Dimitri Gomes Almeida verzuimden Nieuwenhoorn alsnog naar een voordelige theestand te loodsen. De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld. De uitblinkende doelverdediger van DBGC was echter zo ongelukkig om de door Roeland de Bruijne verlengde hoekschop van Danique Wolters in eigen doel te werken: 1-0. ''Een meevaller, maar dik en dik verdiend.'' Tim van der Lijn, die na lang blessureleed zijn rentree vierde bepaalde in de extra tijd de eindstand op 2-0. Chris van Wijngen bleef aan de kant met een gebroken middenhandsbeentje. Melvin Winterberg bleef uit voorzorg op de bank.

Vaste waarde prioriteit
Christiaan Dabaghian maakt als vleugelspeler deel uit van de succesvolle hoofdmacht van Nieuwenhoorn dat via een kampioenschap rechtstreeks afstevent naar de eerste klasse. ''Ik heb het bij Nieuwenhoorn uitstekend naar mijn zin, we hebben een leuke groep en heb het plezier in het voetbal teruggekregen'', laat de aanvaller weten. ''Ik heb bij Barendrecht twee jaar op de bank gezeten, daar was ik helemaal klaar mee, ben op voetbal gegaan om te voetballen. Ik voetbal bij Nieuwenhoorn elke week.''

PEC/Zwolle
Christiaan Dabaghian belandde via de C-tjes van Spijkenisse bij PEC/Zwolle. ''Ik heb vanaf de C2 tot en met de B1 bij Spijkenisse gevoetbald, waarna ik als eerstejaars A in de beloften van PEC/Zwolle speelde. Ik heb bij PEC veel geleerd van mijn trainers Albert van der Haar (mister FC Zwolle, DR) en Ivar van Dinteren (tegenwoordig assistent-trainer bij het Amerikaanse FC Cincinnati, DR). Ik heb in de voorbereiding van het seizoen onder Ron Jans nog een paar keer met het eerste elftal van PEC meegedaan. PEC had een selectie van circa dertig spelers, ik trainde bij de beloften soms met vijf tot acht man. Ik heb vervolgens een besloten een stap terug te doen bij Barendrecht in de tweede divisie.''

Vaste waarde
De 23-jarige inwoner van Zwartewaal heeft dit seizoen zijn draai gevonden bij Nieuwenhoorn. ''We hebben een talentvolle groep, wonnen met 4-1 van hoofdklasser Spijkenisse en we verloren met een aantal spelers van het tweede team met slechts 0-2 van Barendrecht. Barendrecht was echt niet veel beter dat wel uitkomt in de derde divisie. Ik ben er van overtuigd dat wij met deze groep mee kunnen draaien in de middenmoot van de eerste klasse. Voor wat mezelf betreft vind ik het belangrijk dat ik het plezier in het voetbal heb teruggekregen. De eerste prioriteit is om een vaste waarde voor Nieuwenhoorn te worden. Ik wil met Nieuwenhoorn hogerop, zou ooit ook best in de derde of tweede divisie willen voetballen'', aldus de ambitieuze Christiaan Dabaghian.
Nieuwenhoorn: Wouter Bloothoofd; Gregory Paula (70. Tim van der Lijn), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters, Brandon Nooitmeer, Sander van der Ven; Jeffrey Burger, Dimitri Gomes Almeida, Christiaan Dabaghian.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws