Afbeelding

Maerlant reikt gewonnen prijs uit

Actueel 201 keer gelezen

Brielle - Het Open Huis op het Maerlant was weer heel druk bezocht. Net als vorig jaar kregen de jonge bezoekers een uitdaging in de vorm van een stickervel, waarmee zij op zoek konden gaan naar stickers die in allerlei verschillende lokalen en plekken in het gebouw te vinden waren.

Zo moesten zij o.a. de schoolstewards aanspreken, een kaasstengel bakken in de vmbo support afdeling of bij de stand van de TalentAteliers opschrijven wat hun grootste talent is. Met een vol stickervel konden de bezoekers meedingen naar een Chromebook. Uit de vele inzendingen is Mila van de St. Leonardusschool de trotse winnares geworden van de Chromebook.

Er wordt in de eerste en tweede klassen van het Maerlant met Chromebooks gewerkt. Door technologische vernieuwingen verandert de leerstijl van leerlingen. Het werken met een Chromebook sluit hierbij aan. Bovendien worden de gangbare schoolboeken sterk verrijkt door het aanbod van allerlei digitaal lesmateriaal, waardoor de lessen aantrekkelijker en uitdagender zijn. Het is mogelijk om nog beter aan te sluiten bij de individuele capaciteiten van een leerling. Er kan maatwerk geleverd worden door naast een basisleerroute ook hulpopgaven en verdiepende lesstof aan te bieden.

Zoals het er nu naar uitziet zullen volgend schooljaar alle eerste, tweede én derde klassen gebruik maken van Chromebooks. Mila heeft uit handen van de rector dit mooie cadeau in ontvangst genomen. Zij hadden elkaar al een keer ontmoet, want Mila volgt samen met verschillende groep 8 leerlingen de Socrates-lessen op het Maerlant. Dat zijn lessen voor groep 8 leerlingen die meer uitdaging willen en waarvan de verwachting is dat zij naar het vwo gaan. Op deze manier krijgen zij de gelegenheid om hun interesses uit te breiden en/of nieuwe interesses te ontwikkelen. Enkele vakken die zij volgen zijn kunst, wiskunde, filosofie en klassieke talen. Het Open Huis gemist of toch nog vragen? Neem gerust contact op via info@maerlant.eu om een persoonlijke afspraak te maken. Meer informatie over de school is te vinden op www.maerlant.eu.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws