Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Opening kantoor Stichting Leergeld Voorne Putten

Actueel 322 keer gelezen

Spijkenisse – Aan het Noordeinde 27, werd vanmiddag het nieuwe kantoor van de Stichting Leergeld Voorne Putten in gebruik genomen. In dit eigen kantoor werken permanent drie vrijwilligers die de stichting administratief ondersteunen. Voorheen werd de administratieve ondersteuning verricht vanuit huis van een van de vrijwilligers.

Wethouder Wouter Struijk verrichtte samen met Stichting Leergeld V-P voorzitter Wil Vollering de openingshandeling. Dit onder het toeziend oog van wethouder sociaal domein Hans van der Velde van de gemeente Hellevoetsluis, die met Leergeld in gesprek is over verdere samenwerking. Ook met Westvoorne wordt inmiddels gesproken over samenwerking.

In Nederland zijn 108 lokale Leergeld stichtingen die samen actief zijn in driekwart van alle Nederlandse gemeenten. Voor kinderen tussen vier en achttien jaar die in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau opgroeien kan bij de Stichting Leergeld een aanvraag gedaan worden voor financiële hulp op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan deelname aan sociale activiteiten als een schoolreis of de aanschaf van een (tweedehands) laptop of fiets om naar school te gaan, lidmaatschap bij een sportclub of materialen die daarvoor nodig zijn, muziekles, dansles, scouting of andere verenigingen, clubs en lessen. Leergeld biedt hiermee een springplank, waardoor kinderen mee kunnen doen, opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Momenteel worden via Leergeld Voorne Putten jaarlijks zo'n 450 kinderen geholpen, waarvan circa 300 uit Nissewaard. 'Door de toenemende bekendheid van de stichting neemt het aantal aanvragen gestaag toe', aldus voorzitter Vollering. 'Vorig jaar hebben we daarom een groot deel van ons eigen vermogen moeten gebruiken, maar dat is dit jaar niet meer mogelijk. Daarom is onze sponsorcommissie intensief op zoek naar nieuwe sponsors en financiers. Van de gemeente Nissewaard en Brielle wordt een jaarlijkse subsidie ontvangen. Verder zijn er incidentele bijdragen van onder andere kerken, Rabobank en particulieren.'

Hans van 't Nedereind startte 15 jaar geleden de Voorne Putten afdeling van Stichting Leergeld in Spijkenisse. Het particuliere initiatief draait bijna geheel op vrijwilligers. Coördinator Diny Bonninga is de enige betaalde kracht. De stichting heeft een vijfkoppig bestuur, vier administratief medewerkers en vijf intermediairs die de mensen bezoeken die een aanvraag doen. Door het groeiend aantal aanvragen kan de organisatie een uitbreiding van het aantal vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Stichting Leergeld Voorne Putten is te vinden op www.leergeld-voorne-putten.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws