Quackstrand flink verbreed | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl

Quackstrand flink verbreed

  •   442 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Op woensdag 22 januari gaf Robert van der Kooi, voorzitter van het recreatieschap Voorne-Putten, het officiële startsein voor het vergroten van het Quackstrand. In de tweede week van januari werden de voorbereidingen getroffen voor het verbreden van het afkalvende strand. Nu is al goed te zien hoe het strand er na het opspuiten, wat eind volgende maand afgerond zou moeten zijn, eruit komt te zien.  

Recreatieschap Voorne-Putten, Gemeente Hellevoetsluis, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Sportvisserij Nederland en Natuurmonumenten waren woensdag aanwezig om gezamenlijk deze mijlpaal te vieren. Het recreatiestrand wordt met ruim 4 hectare uitgebreid door opspuiten van schoon zeezand, ook wel zandsuppletie genoemd. 

Zand uit wingebieden Noordzee
Baggerbedrijf de Boer zet een speciaal baggerschip in, een sleephopperzuiger, die het zand uit wingebieden in de Noordzee haalt. Twee keer per etmaal wordt er bij hoogwater in de Goereese sluis een lading zand gebracht. Door middel van een leiding wordt het zand vanaf het schip op het strand gespoten, waar bulldozers het zand vervolgens verspreiden. Dit proces gaat gedurende de hele dag en de hele week door, tot eind februari. Het recreatiestrand wordt zowel in de lengte als in de breedte uitgebreid. In totaal wordt er ruim 4 hectare zand opgespoten, met als resultaat een extra breed strand in de bocht én een betere toegankelijkheid.

Let op: vanwege gevaar op drijfzand tijdens de opspuitwerkzaamheden is het strandvak afgezet en dus nog niet toegankelijk.

Het Recreatieschap Voorne-Putten werkt samen met partners uit de regio aan een kwaliteitsimpuls, waarmee de recreatie en de natuur een impuls krijgen. De cultuurhistorie van de plek krijgt ook aandacht. Naast de strandverbreding krijgt het Quackstrand ook een boulevard, en een nieuwe parkeervoorziening. De inzet is meer strand-, vis- en waterplezier aan het Haringvliet voor recreanten, maar ook winst voor natuurliefhebbers. In september werd het startsein hiervoor gegeven. Na verwachting zijn de aanpassingen eind 2020 afgerond.

Financiering 
In het Recreatieschap Voorne-Putten werken de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne samen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie. Het recreatieschap is opgericht vanuit de Wet gemeenschappelijke Regelingen.  De samenwerkingspartners financieren de kwaliteitsimpuls Quackstrand. Daarnaast is er extra financiering van de Provincie Zuid-Holland via de landschapstafels Haringvliet en Voorne Putten en het Droomfonds Haringvliet om de realisatie mogelijk te maken. Staatsbosbeheer verzorgt, als beheerder van het gebied, de uitvoering.

Meer informatie over het project is te vinden op http://www.staatsbosbeheer.nl/werkaanquackstrand

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>