Kick-off Koningsspelen 2020 op Hellevoetse school De Sterrenwacht | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto's Wil van Balen en Chantal van Riemsdijk

Kick-off Koningsspelen 2020 op Hellevoetse school De Sterrenwacht

  •   100 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis – "Hebben we het koud?" riep Ron Boszhard. "Nee!!, was het oorverdovende antwoord van de meeste leerlingen van RKBS De Sterrenwacht en OBS De Brandaris die zich hadden verzameld op het schoolplein van De Sterrenwacht voor de Kick-off van de Koningsspelen 2020. Een aantal antwoordde bibberend ja, want wat was het koud vanochtend met slechts 4 graden op de thermometer.

Zapp-sport presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard gaven vanochtend, samen met initiatiefnemer van de Koningsspelen oud-tennisser Richard Krajicek, in Hellevoetsluis het startsein voor de achtste editie van de Koningsspelen op 17 april. Hiermee werd het thema van dit jaar bekend gemaakt: Hand in Hand. De Koningsspelen staan dit jaar  in het teken van samen bewegen en ontbijten.

Met het zetten van een handtekening tekenden deze twee scholen in Hellevoetsluis als eerste voor deelname aan de Koningsspelen 2020.  "Jullie gaan op 17 april met meer dan een miljoen kinderen tegelijk sporten, hoe cool is dat", riep Britt enthousiast.  In Nederland zijn 1,6 miljoen basisschoolleerlingen; 1,2 miljoen leerlingen deden vorig jaar mee aan de Koningsspelen.  De organisatie hoopt ook dit jaar weer veel kinderen in beweging te krijgen.

Meester Ronald die op een aantal basisscholen in Hellevoetsluis gymles geeft, had speciaal voor deze kick-off drie spelletjes bedacht die een aantal kinderen op het podium samen met juf Annemarie (directeur van De Brandaris) en juf Carin de Koning (directeur van De Sterrenwacht) onder toeziend oog en aanmoediging van Ron en Britt mochten doen. Natuurlijk zongen en dansten de kinderen mee met de liedjes van Kinderen voor Kinderen. " Dat het nu hier op onze school is, dat is echt cool. Je ziet dit normaal bij andere scholen op televisie", vertelt Sophie leerling van de Sterrenwacht.

Groot Hellevoet ging in gesprek met Ron en Britt en vroeg waarom zij zelf dit thema Hand in Hand zo belangrijk vinden. "Ik denk dat het goed is als we alles samen doen. Je kunt het natuurlijk in je eentje doen, maar van jezelf winnen is lang niet zo leuk als van een ander winnen" zegt Ron. "En je moet altijd onthouden of je sport nu wel of niet leuk vindt, dat sporten gewoon heel gezond is. Ook mijn eigen dochter van drie zit al op zwemles, doet aan ballet en dat vindt ze heel leuk." Britt: "Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Je hebt altijd buitenbeentjes, maar met een teamsport is er voor iedereen een plekje. Er zijn zoveel sporten waaruit je kunt kiezen. Het kan niet dat je niets leuk vindt."

 "We willen met deze dag benadrukken dat de Koningsspelen voor iedereen zijn. Samen goed ontbijten, samen bewegen en samen plezier hebben is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend; hier wordt dit jaar extra aandacht voor gevraagd met het thema Hand in hand" legt Richard Krajicek uit. "We hebben de koningsmatch bedacht. Scholen en lokale sportverenigingen komen met elkaar in contact waardoor verschillende sporten bij kinderen worden geïntroduceerd. Zo kunnen kinderen die sporten misschien niet zo leuk vinden wellicht toch een sport vinden die bij ze past. Jongens en meisjes beleven sport anders. Jongens zijn veel competitiever en meisje zijn socialer met sport. Dus ook al hou je niet zo van sport, het kan ook gewoon heel gezellig zijn met een groepje vrienden of vriendinnen. Je moet eigenlijk sporten zonder dat je het door hebt omdat je het zo leuk hebt. Zelf ben ik op driejarige leeftijd begonnen met tennissen. Toen ik wat ouder was ging ik altijd op het veldje voor de deur voetballen en fietswedstrijden houden met mijn vrienden. Het was sport, maar meer in spelvorm.  We hadden toen geen mobiele telefoon; dus we hoefden toen nog geen keuze te maken. Ik snap dat het voor kinderen van nu best lastig om de telefoon of tablet af en toe weg te leggen. Het heeft nu eenmaal een enorme aantrekkingskracht. Het is aan volwassenen om kinderen te stimuleren om de telefoon weg te leggen en iets anders te gaan doen zoals sporten."

Scholen hebben tot en met 29 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit waren scholen uit het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland.

                         


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>