Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn rekent in tweede helft af met Hellevoetsluis

Actueel 208 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn heeft de sfeerrijke stadsderby, met fakkels en vuurwerk, tegen Hellevoetsluis met een eclatante 5-1 (2-1) overwinning afgesloten. Nieuwenhoorn is met een marge van 8 punten op naaste achtervolger ST Oostkapelle/Domburg de fiere koploper in de tweede klasse E, terwijl Hellevoetsluis met een voorsprong van 6 punten op DBGC net boven de gevaarlijke zone huist. Christiaan Dabaghian speelde met een hattrick een hoofdrol.

Dan Rolandus

''We hebben mede door de wind een moeizaam eerste halfuur gespeeld, kwamen ook met 0-1 (doelpunt Gaultier Obiango, DR) achter en dan weet je dat je het tegen een compact spelend Hellevoetsluis moeilijk krijgt'', doelde winnend trainer Ron van den Berg op de strijdkracht van de Hellevoeters. ''Er was veel strijd met scherpe duels.''

Blessure
Nieuwenhoorn kwam vlak voor rust door een streep van Christiaan Dabaghian in de winkelhaak op gelijke hoogte: 1-1. Dezelfde Dabaghian tikte de bal een minuut later langs de niet geheel vrijuit gaande doelman Sander van Rijn, die de geblesseerde Daniel Ribaric was komen vervangen: 2-1. ''We waren goed begonnen, kwamen door Gaultier op 0-1, kregen zelfs een kans op 0-2, maar toen Daniel Ribaric in minuut 38 in de grond schoot, scheurde hij daarbij een bovenbeenspier af. We stonden goed, hadden nog geen kans weggegeven, maar daarna trad de onzekerheid in de ploeg, was er niet meer de coaching die Daniel aan zijn verdediging kan geven. Bij 2-1 merkte ik het terneergeslagen gevoel bij de groep'', aldus trainer Edwin de Koning.

Overtuiging
Hellevoetsluis was in de tweede helft dan ook de onderliggende partij tegen een overtuigend spelend Nieuwenhoorn. Toch leken de bezoekers door een inspeelfout van doelman Christian van Wijngen door Wouter Besters op gelijke hoogte te komen, maar de voormalige aanvaller van Nieuwenhoorn schoot tegen de doelman op, waarna de rebound van Obiango ook geen doel trof. Na een uur spelen rondde Christaan Dabaghian een afgemeten steekbal van Melvin Winterberg kundig af: 3-1. Armin de Rooij ging een kwartier voor tijd in de fout jegens een aanvaller van Nieuwenhoorn. Terwijl De Rooij met zijn tweede gele kaart het veld ruimde, schoot Melvin Winterberg de kalktrap raak: 4-1. Invaller Tom Sleeuwenhoek bepaalde de eindstand in de sfeerrijke stadsderby op 5-1. ''We kwamen in de tweede helft meer tot voetballen, waren veruit de bovenliggende partij en hebben dan ook verdiend gewonnen'', stemde Ron van den Berg tevreden. De overwinning van Nieuwenhoorn was op basis van de eerste helft tot aan de blessure van Daniel Ribaric geflatteerd. Bij 3-1 liep de energie uit de ploeg. De derby was er weer één met veel sfeer en strijd, waarin Nieuwenhoorn met een brede bank terecht kampioen gaat worden'', sprak Edwin de Koning.

Kampioenskoers
Nieuwenhoorn gaat met een goed gevoel overwinteren. ''We hebben uitstekende zaken gedaan, want alle concurrenten hebben verloren. We hebben met elf overwinningen, Oostkapelle met een 1-4 tussenstand meegerekend, een uitstekende eerste seizoenshelft gedraaid, een lijn, die we op weg naar het kampioenschap vanaf 15 januari tegen De Meeuwen graag willen doortrekken'', aldus Ron van den Berg. In het kamp van Hellevoetsluis wil Edwin de Koning zijn tiende jaar als trainer goed afsluiten. ''We zijn mentaal kwetsbaar, komt vooral omdat wij onszelf met de geboden kansen niet belonen. We staan op de nijpende tiende plaats. Desondanks willen we laten zien dat Hellevoetsluis met zijn vele supporters nog bestaat. Ik stel te willen gaan voor de derde periode, en we tussendoor de nodige punten moeten pakken om naar die lijn toe te werken.''

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters, Melvin Winterberg (85. Daniel Dijksman), Tim van der Lijn (70. Brandon Nooitmeer); Jeffrey Burger (80. Tom Sleeuwenhoek), Christiaan Dabaghian, Dimitri Gomes Almeida.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric (37. Sander van Rijn); Armin de Rooij, Vincent Mast, Frenk van Gelderen, Öner Sang-A-Jong; Quincy de Lobel, Jeffrey de Koning, Brian Poelman; Gaultier Obiango, Wouter Besters (55. Marley Dors), Frank de Regt (71. Onur Furuncu).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws