Een aantal nieuwe Nederlanders legden de eed of belofte af.
Een aantal nieuwe Nederlanders legden de eed of belofte af. Foto: Foto-Ok.nl

Warm welkom aan Nissewaards nieuwe Nederlanders

Actueel 328 keer gelezen

Spijkenisse - Burgemeester Foort van Oosten ontving vanochtend in het kader van de jaarlijkse Nationale Naturalisatiedag een heel aantal nieuwe Nederlanders en hun familie op het stadhuis. In 2019 kregen 155 inwoners van Nissewaard de Nederlandse nationaliteit.

Van hen legden vanochtend drie de eed en vijf de belofte af, waarmee zij beloofden zich te zullen houden aan de regels en plichten die het Nederlanderschap met zich meebrengt. De anderen deden dit al eerder dit jaar.

Alle aanwezige naturalisandi werden door burgemeester Van Oosten persoonlijk genoemd en gefeliciteerd en kregen een attentie uitgereikt. Daarna kon onder het genot van een drankje en een hapje met elkaar kennis worden gemaakt. De dit jaar tot Nederlander genaturaliseerde Nissewaarders komen onder andere uit Syrië, Groot-Brittannië, Irak en Vietnam. Sommigen ontvluchtten hun moederland vanwege oorlog of andere onveilige situaties, maar velen kwamen ook in Nederland terecht vanwege de liefde.

Na drie jaar samenwonen met een Nederlandse partner of na vijf jaar onafgebroken in Nederland te hebben gewoond, kan een verzoek tot naturalisatie worden ingediend. Ook moet succesvol het inburgeringsexamen zijn afgelegd om het Nederlanderschap te verkrijgen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws