Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Koren netwerken over hun toekomst

Actueel 284 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond vond een netwerkbijeenkomst voor koren uit Nissewaard plaats. Wethouder cultuur Léon Soeterboek was bij de bijeenkomst aanwezig om te horen wat er speelt in deze tak van de amateurkunst beoefening.

Na vorig jaar te zijn gestart met High Five programma voor ondersteuning aan sportclubs, is dit jaar vanuit de gemeente Nissewaard een begin gemaakt met het ondersteunen van culturele organisaties. Inmiddels hebben veel clubs en verenigingen de gemeentelijke vitaliteitsscan ingevuld, aan de hand waarvan met elke organisatie apart wordt besproken of en aan welke ondersteuning behoefte is.  Zo kunnen bijvoorbeeld voor deskundigheidsbevordering trainingen worden gevolgd bij de gemeentelijke Vrijwilligers Academie. Maar ook bij andere zaken zoals ledenwerving, informatie over fondsen en andere financiële mogelijkheden en bestuurszaken kunnen combinatiefunctionarissen van de gemeente adviseren en ondersteunen. Op www.actiefinnissewaard.nl is hierover de nodige informatie te vinden.

Tijdens de bijeenkomst sprak ook Piet Roorda van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Hij ging tijdens zijn presentatie in op de dilemma's waar koren in deze tijd tegenaan lopen en vroeg de aanwezige bestuursleden van de Nissewaardse koren te vertellen waar ze als vereniging trots op zijn en wat hun grootste uitdaging is. Ook werden voorbeelden getoond van koren die door een hele andere nieuwe weg in te slaan, problemen als vergrijzing of een teruglopend aantal leden wisten om te buigen. Na afloop van de presentaties was er voor de korenvertegenwoordigers gelegenheid om na te praten en kennis te maken met andere koren. 

Nissewaard telt ruim 25 koren van zeer diverse pluimage. Bij de netwerkbijeenkomst waren vertegenwoordigers van 12 koren aanwezig.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws