HC Voorne behoudt aansluiting met koplopers

Actueel 167 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne hebben zich met een 2-0 (2-0) overwinning tegen Capelle gerevancheerd voor de onverwachte nederlaag een week eerder tegen Krimpen. De Hellevoeters zagen concurrent Hoeksche Waard twee punten verspelen aan Dopie.

HC Voorne staat op de derde plaats in de derde klasse B op vier punten van Prinsenbeek en twee punten van Hoeksche Waard. ''Dit was een zespuntenwedstrijd, die we van Capelle moesten winnen om bij te blijven'', stelde coach Gidius Lankhorst. De wedstrijd werd al in het eerste kwart beslist door treffers van Robert Felling (sc) en Joost van Gorsel. ''We hebben in het tweede kwart, mede door het goede keeperswerk enkele kansen onbenut gelaten, hadden het in het derde kwart moeilijk, maar in het laatste kwart hebben we de wedstrijd met veel rust in het spel onder controle gehouden.'' A-junior Joep van Nieuwenhuijze maakte wederom een goede indruk in de hoofdmacht. HC Voorne wacht aanstaande zondag voor de winterstop in Mijnsheerenland te topper tegen Hoeksche Waard. ''Ik hoop dat we tegen HW een goede dag hebben, de mannen boven zich uitstijgen en daarmee tot een geweldig resultaat kunnen komen. Dit wordt zo'n wedstrijd waarin dat zomaar kan gebeuren.''

HC Voorne: Guido Gernaat; Kevin van Rossen, Dejan Willems, Robert Felling, Damien de Koster; Tim Schlink, Jimmy Keemink, Dyon van den Berg; Joost van Gorsel, Ritchie Keemink, Sebastiaan Baanen. Matthijs Roos, Stan Levels, Stijn Verburg en Joep van Nieuwenhuijze kwamen ook in actie.