Groen Schoolplein voor basisschool De Akkers | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: Foto-Ok.nl

Groen Schoolplein voor basisschool De Akkers

  •   30 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse – Bij basisschool De Akkers werd aan het einde van de ochtend het nieuwe Groene Schoolplein officieel in gebruik genomen. Wethouder Struijk knipte met een van de jongste leerlingen van de school het lint door.

De wethouder pootte samen met leerlingen van de school en Maria van der Wiel van de buurtmoestuin Dragondonk hyacinten- en tulpenbollen in een plantenbak en kreeg daarnaast een door kinderen van de leerlingenraad gemaakt natuurkunstwerk aangeboden. Ook werden alle aanwezigen getrakteerd op door ouders gemaakte lekkere hapjes.

Het vandaag geopende deel van het Groene Schoolplein is de eerste fase van een groter plan. De metamorfose van een 'grijs' naar een 'groen' schoolplein bij De Akkers en tal van andere scholen in Nissewaard, vindt plaats in het kader van het project Vergroening Schoolpleinen waarvoor in september vorig jaar de aftrap werd gegeven. Nissewaard draagt 50.000 euro bij aan de uitvoering en aanleg van de schoolplein vergroening. Vanuit de provincie Zuid-Holland (fonds Groen doet goed) wordt eenzelfde bedrag in het project geïnvesteerd.

Op De Akkers werd een werkgroep van tien ouders gevormd, die de vergroening van het schoolplein in gang hebben gezet. Daarnaast hielpen nog zes hulpouders en een ingehuurd hoveniersbedrijf mee om de eerste fase te realiseren. Naast de plantenbak, klauterboomstammen en een klimmuurtje, komt er ook nog een hut van wilgentakken op het vandaag geopende deel van het plein.

Ook voor de tweede fase van de vergroening zijn plannen, maar moeten nog de benodigde financiële middelen en sponsors worden gevonden. De 144 leerlingen van de school mochten door middel van foto's en tekeningen zelf ideeën aandragen voor de verdere invulling van het Groene Schoolplein. Wensen zijn onder andere een glijbaan en een dijkje met daarin een doorkruipbuis.

De aan het project deelnemende scholen moeten zelf invulling gegeven aan de vergroening van hun schoolpleinen. Allereerst zijn ze aan de slag gegaan met het maken van een totaal ontwerp voor een op natuurlijk spelen gericht plein. Leerlingen, ouders, directeuren en andere bij de scholen betrokkenen, zijn bij andere scholen en projecten buiten Nissewaard gaan kijken om ideeën en inspiratie op te doen. De scholen moeten zelf op zoek naar bedrijven en ouders die meehelpen bij de uitvoering. Onderling hebben de deelnemende scholen werkgroepen opgezet waarin de taken zoals pr, financiën en dergelijken gedeeld worden.

Deelnemende scholen zijn De Akkers, Marimba, Mgr. Bekkersschool, Piramide, Vuurvogel, Vogelenzang, Gelinckschool, Toermalijn en Het Baken.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>