Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Jongerendebat over de invloed van social media op geluksgevoel

Actueel 119 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond vond in Bibliotheek de Boekenberg een jongerendebat plaats over de invloed van social media op geluk van jongeren. Het debat is een van de activiteiten die deze week worden georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding.

Niet veel jongeren gaven gehoor aan de oproep om aan de hand van vijf stellingen met elkaar en een vierkoppig panel bestaande uit een JOZ jongerenwerker, orthopedagoog, influencer Meryem en (zorg)wethouder Léon Soeterboek hierover te discussiëren.

De eerste stelling: 'Eenzaamheid komt niet voor onder jongeren omdat ze met heel de wereld in contact staan via social media', leidde al gauw tot een levendige discussie. Daarbij concludeerden de aanwezigen uiteindelijk dat social media vele positieve contacten oplevert, maar dat een teveel aan gebruik hiervan, tegelijkertijd teweeg brengt dat mensen de sociale vaardigheid om 'in het echt' met anderen om te gaan en te communiceren verliezen. 'Eenzaamheid komt dus wel degelijk en meer en meer voor onder jongeren', was de conclusie over deze stelling.

'Praten over vervelende dingen die online gebeuren doen jongeren niet, want ouders begrijpen het vaak toch niet', was de tweede stelling. Ook hierover werden ervaringen gedeeld en goede discussies gevoerd. Derde stelling waar onder leiding van discussieleider Evita de Roode over werd gedebatteerd was: 'Iedereen doet zich beter voor op social media.' Het leven van anderen op social media lijkt zo perfect. Altijd beleven ze nieuwe avonturen, op de mooiste plekken met de tofste mensen. Wat voor invloed hebben die beelden. In de media gaat het daarnaast steeds vaker over depressies en eenzaamheid onder jongeren. Hebben social media hier invloed op of zijn er andere redenen? Influencer Meryem, die zelf lange tijd depressief was, vertelde haar ervaringen hiermee tijdens het jongerendebat.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws