Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Wethouders lezen voor

Actueel 128 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen lazen de wethouders voor op diverse scholen. Wij namen een kijkje op de Hoeksteen, waar Jan-Willems Mijnans en Léon Soeterboek de leerlingen van groep 1/2 meenamen in de wereld van zeester, kwal en clownsvis.

In eerste instantie was er ruimte genoeg in de zee voor alle vissen en andere zeedieren. De walvis had het ook prima naar zijn zin. Opeens verschenen er allemaal andere dingen in de zee, zoals flesjes, een prullenbak etc. Het ging van kwaad tot erger tot er opeens een hele stapel afval lag. De leerlingen van groep 1/2 b werden door wethouder Mijnans in het verhaal meegenomen. Hij liet ze iedere keer hun ogen dicht doen als hij een bladzijde omsloeg. Zodra de ogen weer open gingen, zagen de leerlingen dat er nog meer troep in de zee gegooid was. De verontwaardiging was groot. Wie gooit er nu troep in de zee? Gelukkig wist walvis de situatie te redden. Hij duwde al het afval terug het land op, zodat de vissen en zeedieren de zee weer voor zichzelf hadden. En de mensen? Die hadden de troep op het strand en tussen hun huizen.

Het verhaal in het boek sluit aan bij de tentoonstelling over de plastic soep, die vanmiddag in het Milieuhuis geopend wordt.

Als afsluiting van het voorlezen, speelde wethouder Mijnans nog een kleine quiz met de leerlingen. Hij had vier kleine containers en wat afval bij zich. Wat moet in welke container? Bij de meeste zaken wisten de leerlingen het wel. Zelfs de chipszak ging in de goede container, die voor het restafval.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws