Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

De Klinker is High Five school van het jaar

Actueel 283 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouders Struijk en Hamerslag reikten vanmorgen op basisschool De Klinker de prijs voor High Five school van het jaar uit.

Binnenkort wordt op de school een muurschildering van een fantasiebos gemaakt, waarop klimelementen voor een zogenaamde horizontale klimwand worden bevestigd.

De school aan de Chopinstraat werd in het schooljaar 2018/2019 de winnaar van het klassement omdat zij als eerste, en tot nu toe als enige, alle High Five's heeft binnen gehaald. De Klinker verdiende de meeste punten van alle scholen in Nissewaard met activiteiten die voor de leerlingen worden georganiseerd in het kader van de High Five thema's beweging, voeding, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk.

Een school bepaalt zelf hoe invulling wordt gegeven aan deze thema's en kan daarbij ondersteuning krijgen door de combinatiefunctionarissen van de gemeente. High Five heeft een jaarprogramma voor het onderwijs op het gebied van sport, cultuur en natuur. De Klinker heeft inmiddels onder andere een groen speelplein, mediawijsheid, duurzaamheidscoördinator, groente- en fruitbeleid, leerlingenraad en een bijenhotel. Met High Five worden inwoners, scholen, verenigingen en organisaties van Nissewaard maatschappelijk, sportief en cultureel in beweging gebracht, met als doel een gelukkig en gezond leven in Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws