Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Buurthuis de Klinker na 40 jaar in nood

Actueel 402 keer gelezen

Hellevoetsluis - Veel Hellevoeters kennen buurthuis de Klinker als een plek waar je kon leren figuurzagen of de kinderen veilig naar een kinderdisco gingen.

De Klinker bestaat al generaties lang en er zijn mensen die nostalgisch op de Klinker kunnen terugkijken als een fijne plek in hun jeugd. Afgelopen weekend, tijdens Burendag, vierde de Klinker hun veertigjarig bestaan met een open huis. Ondanks dat er best veel bezoekers op af kwamen, en ook wat mensen uit de buurt, was het toch een jubileum met een klein donker randje.

Medewerkers Marianne (69) en Maartje (72), beiden de spil van het buurthuis, kregen een mooie bos bloemen en een cadeaubon voor hun inzet. De groepen die nu nog activiteiten doen zijn hen dankbaar dat ze het mogelijk maken dat de Klinker er nog is. Zij kunnen in ongedwongen sfeer de fotografieclub voortzetten, een zumbales doen, of op andere manier bij elkaar komen. Marianne en Maartje zijn na veertig jaar nog de enige twee vrijwilligers die over zijn. En het is erg moeilijk om aan nieuwe vrijwilligers te komen die iets moois willen doen met het buurthuis. Gezien de leeftijd van de dames komt er een moment dat zij zich afvragen "Wie neemt het straks van ons over?" Alles is compleet en aanwezig om het buurthuis een nieuwe impuls te geven. "Je wilt het niet zien instorten", zegt Marianne. De dochter van Maartje geeft Zumba les, maar omdat er in de omgeving momenteel geen andere Zumba instructeur is die de les wil draaien, komt haar dochter elke week helemaal uit Friesland naar Hellevoetsluis gereden om er voor de Zumba groep te zijn. Het buurthuis heeft nieuwe activiteiten nodig die meegaan met de huidige tijd. Er is bij de Klinker ontzettend veel mogelijk maar Marianne en Maartje kunnen niet alles zelf doen.

"Er komt een moment dat we moeten gaan afbouwen, we worden ouder en we hebben zoveel jaren met erg veel plezier ons voor de Klinker ingezet. We hopen op nieuwe mensen die het straks kunnen doorpakken zodat de Klinker blijft bestaan. Het zelf los moeten laten valt niet mee...toch zal dat moment een keer komen", aldus Marianne. Maartje vult aan: "Het zou toch zo mooi zijn als de Klinker dan nog eens veertig jaar verder kan." Het buurthuis is een onafhankelijke plek, los van andere organisaties, waar iedereen die een cursus wil geven, een club wil oprichten, een groep samen wil laten komen, de ruimte vindt om een eigen idee te realiseren. Het veertigjarig jubileum was ondanks de zorgen een gezellige dag. Bij de bar was het een gezellig komen en gaan van mensen. In de zaal maakte de Zumba juf er een feestje van en in de ruimte met tafels en stoelen hing een gemoedelijke sfeer. Zo mag het wat de dames betreft in de toekomst nog heel lang zijn.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws