Bert Poot (tweede van links) als Jacobus Craandijk, en de samenstellers Marieke de Ruijter, Kim Grootjans en burgemeester Peter de Jong, bladeren exemplaren van het boek  'Betoverend Westvoorne' door. (Foto: Wil van Balen).
Bert Poot (tweede van links) als Jacobus Craandijk, en de samenstellers Marieke de Ruijter, Kim Grootjans en burgemeester Peter de Jong, bladeren exemplaren van het boek 'Betoverend Westvoorne' door. (Foto: Wil van Balen). Foto: WILVANBALEN

Boek 'Betoverend Westvoorne': must have voor de wandelliefhebber

Actueel 331 keer gelezen

Rockanje – Uitgedost als Jacobus Craandijk overhandigde Bert Poot vorige week vrijdag in bezoekerscentrum Tenellaplas het eerste exemplaar van het boek 'Betoverend Westvoorne' aan Westvoornes burgemeester Peter de Jong.

De Jong op zijn beurt gaf het boek direct aan Nico Wageveld, de inwoner van Westvoorne die al diverse keren de pelgrimstocht der pelgrimstochten naar het Spaanse Santiago de Compostella voltooide, en voor De Jong de verpersoonlijking is van de wandelsport in zijn gemeente.

Relatiegeschenk
Het idee voor 'Betoverend Westvoorne' vatte bij De Jong post toen hij enkele jaren geleden het boek 'Wandelingen door Nederland' van Jacobus Craandijk cadeau kreeg van een oude schoolvriend (Erik). 'Craandijk wijdde een van de hoofdstukken in zijn boek aan mijn geboorteplaats Gouda,' aldus De Jong. 'En ook beschrijvingen van de wandelingen die hij aan het einde van de negentiende eeuw maakte over het eiland Voorne zijn in het boek opgenomen. Je leest die beschrijvingen en herkent de plaatsen waar hij het over heeft. Zo ontstond het idee om de weg die Jacobus Craandijk in 1883 ging, nog eens te bewandelen en te bekijken wat is veranderd en wat is gebleven. In de voetsporen van Jacobus Craandijk is een aantal van de mooiste wandelroutes over de kop van Voorne beschreven. Het resultaat is een mooie bloemlezing van Westvoorne, zowel in woord als in beeld. De gemeente Westvoorne gaat het boek ook gebruiken als relatiegeschenk.'

Beleefroutes
De wandelingen uit het boek Betoverend Westvoorne zijn ook digitaal beschikbaar via de app Beleefroutes. De drie routes hebben de toepasselijke namen Betoverend Oostvoorne, Rockanje en Tinte. De Beleefroutes app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Fotografie: Wil van Balen 

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws