Afbeelding
Foto: Wil van Balen

'Kom maar bij mij op schoot'

Actueel 183 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op de trouwdag van Gerard Snoek en Annie Dullaart was het prachtig weer en een aangenaam temperatuurtje. 30 september 1959, al weer zestig jaar geleden.

Gerard kent Annie al vanaf heel jonge leeftijd. Op de vraag van burgemeester Milène Junius hoe hij haar heeft leren kennen steekt Gerard van wal: "We waren op een feest van een nichtje van Annie. De hele kamer zat vol met visite toen Annie met haar ouders binnenkwam. Er was weinig plaats meer en ik bood haar aan om dan maar op mijn knie te komen zitten. Annie is er nooit meer vanaf gegaan".

Annie was nog heel jong toen en ze was net zestien jaar toen ze trouwden. Na een half jaar werd hun eerste kind geboren. "U was wel heel jong moeder dan", concludeerde de burgemeester. "Maar het is een goed huwelijk hoor", valt Gerard in, "als je 23 jaar in de horeca hebt gewerkt en je bent nog bij elkaar dan kun je zeggen dat je een goed huwelijk hebt". Gedurende zestig jaar heeft het echtpaar in heel wat plaatsen gewoond. Eerst in Rotterdam, daarna in het Limburgse Linnen, zijn ze verhuisd naar Rozenburg en vervolgens naar Hellevoetsluis.

Gerard is nog uiterst scherp, hij lepelt voor de vuist weg de exacte data op van wat, wanneer heeft plaatsgevonden. Gerard heeft een zeer afwisselende carrière gehad: zo is hij kraanmachinist geweest, werkte hij in de bouw als vloerenlegger, ging naar de haven als geschoold havenarbeider en dekgast, ging in de kolen en erts bij Frans Swarttouw en werd vanuit dit bedrijf uitgezonden naar Groenland. "Dat was goed voor de portemonnee van het gezinnetje in opbouw."

Het diamanten echtpaar heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Toen een vriend in Limburg een café bestierde ging het stel daar logeren. Gerard stelde Annie de vraag of ze ook eens een pilsje wilde tappen. Ze is blijven tappen en toen ze terugreden naar huis stelde Annie voor dat Gerard zijn horeca papieren zou halen. Gerard had altijd al gezegd dat hij een café zou kopen als hij de staatsloterij zou winnen. Dat is niet gelukt, maar het café is er wel van gekomen. Ze zijn eerst op diverse plekken gaan kijken, in Nijmegen, Rotterdam maar kochten uiteindelijk een café in Linnen. Hellevoeters kennen Gerard waarschijnlijk van café De Boemerang. Het echtpaar heeft hier zeventien jaar de scepter gezwaaid. In de tussentijd was Gerard tevens buschauffeur, hij reed bedrijfsvervoer in de regio. "Dat waren lange werkweken", vertelt Annie, "zeker nog in combinatie met onze woning in Rozenburg". Steun en toeverlaat waren hun zoon en dochter, als het druk was in het café dan hielpen ze ook achter de bar. Want de zaak zat vaak bomvol, met darters maar ook maar met mensen die gezellig voor de muziek en een drankje kwamen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws