Afbeelding
Foto: Streekarchief Voorne-Putten

Open dag Streekarchief Voorne-Putten in Brielle

Actueel 252 keer gelezen

Hellevoetsluis - In het kader van de Maand van de Geschiedenis opent het Streekarchief Voorne-Putten op zaterdag 5 oktober van 10 uur tot 15 uur zijn deuren voor het publiek.

Een vast onderdeel zijn de rondleidingen door het depot: de plek waar bezoekers vanwege de kwetsbare klimaatbeheersing normaal gesproken niet mogen komen. Onder begeleiding van medewerkers krijgt u een kijkje achter de schermen. Tijdens de tour krijgt u diverse topstukken uit de regionale historie te zien: prachtige kaarten, stadsrechten, unieke archiefstukken, die met de prachtigste verhalen worden toegelicht door de archivaris.

Om half elf zal het boekje 'Doorgegeven van moeder op dochter' van Eva Lassing worden gepresenteerd. In het boekje staat een reeks recepten en middeltjes uit vroeger tijden. Om half twaalf zal zij bovendien een presentatie geven over de Vrouwen van Voorne. Hierin staan enkele bijzondere levens van lokale vrouwen centraal die een stempel op de regio hebben gedrukt. 's Middags zal Bob Benschop om 13 uur en 14 uur aan de hand van foto's een lezing verzorgen over het onlangs verschenen boek 'Van Weilanden naar Woonwijken'.

Ook zijn er archeologische vondsten te zien, worden er boeken en prentbriefkaarten verkocht en presenteert de nieuwe Stichting Vrienden van het Streekarchief zichzelf. Rondleidingen beginnen om 11 uur, 12 uur, 13.30 uur en 14.30 uur.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws