De feestelijke heropening.
De feestelijke heropening. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Nieuwe hockeyvelden voor HVS

Actueel 234 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Hamerslag (her)opende vanavond de vernieuwde hockeyvelden bij Hockeyvereniging Spijkenisse aan de Schenkelweg. De velden werden vervangen tijdens de zomerstop, zodat er vorige week bij de aanvang van het nieuwe seizoen weer op kon worden gespeeld.

Ruim voor de zomervakantie ging het bestuur van HVS met de gemeente, eigenaar en verhuurder van de velden, in gesprek om aan te dringen op groot onderhoud voor de twee hockeyvelden. 'Toen bleek dat de velden in de planning stonden om te worden vervangen', vertelt HVS bestuurslid Sandra van der Werf. 

'De eis vanuit de gemeente was milieuvriendelijk en duurzaamheid. Verder was er een goede samenwerking met gemeente en aannemer, met deze twee schitterende semi-watervelden als resultaat.' HVS wilde aanvankelijk graag 'echte' watervelden, maar deze zijn minder milieuvriendelijk. 'We hebben echter van de leden gehoord dat de nieuwe velden 'voelen' als echte watervelden en net zo snel spelen. Daar zijn we allemaal erg blij mee.' Ook de ondergrond werd vervangen door milieuvriendelijke lavasteen.

Verder werden eveneens de hekken rond de velden vernieuwd, kwamen er nieuwe kantplanken, een nieuw en nog groter vangnet voor de kantine om de hoge ballen tegen te houden die anders op het terras terecht zouden komen of door de ruiten van het gebouw zouden gaan en nieuwe bestrating tussen de velden. Binnenkort wordt de verlichting van de velden verduurzaamd, zodat het complex daarna weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Door de warmte, maar ook regen in de zomervakantie dreigde  de aannemer het werk niet op tijd  klaar te krijgen. Van der Werf gaf daarom een extra compliment aan het bedrijf omdat, doordat er ook 's nachts gewerkt is, het toch is geluk de renovatie op tijd af te ronden.
Aansluitend aan de opening werden op de nieuwe velden twee wedstrijden gespeeld door de heren 1 tegen oud heren 1 en damesteams. HVS heeft ruim 600 leden. Meer informatie is te vinden op hvsspijkenisse.nl

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws