Voorzitter John Roos in gesprek met burgemeester Junius en wethouder Spoon
Voorzitter John Roos in gesprek met burgemeester Junius en wethouder Spoon Foto: Ger den Reijer

Burgemeester en wethouder op bezoek bij WSV Haringvliet

Actueel 347 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Gelijke Finish Race die WSV Haringvliet zaterdag 14 september organiseerde werd gevaren met prachtig zonnig weer. De wind had wel iets krachtiger gemogen, maar je kunt niet alles hebben.

Het mooie weer speelde ook in de kaart van de filmploeg die de gehele dag rondliep. Zij waren aanwezig om een promotiefilm te maken over de vereniging. Daarin wordt aandacht besteed aan de thema's jeugd, duurzaamheid, vergrijzing en passanten. Burgemeester Milène Junius en wethouder Aart-Jan Spoon waren naar de Heliushaven gekomen om kennis te maken met de vereniging.

Voorzitter John Roos leidde het bezoek rond en vertelde honderduit over de vereniging. "Vrijwilligers zijn de Haarlemmerolie van onze vereniging" sprak de voorzitter, "zonder hen zouden we nergens zijn, sommigen zijn hier zelfs dagelijks te vinden. De vereniging is eigenlijk net een bedrijf, je hebt te maken met inkoop, verkoop, personeelsbeleid, veiligheid, financiële zaken. Dat moet niet worden onderschat." In zijn toespraak bedankte John de vorige voorzitter voor het goede werk dat hij met zijn bestuur heeft gerealiseerd. Zij hebben een masterplan gemaakt dat voor een groot gedeelte is gerealiseerd. "Wij zijn nu in transitie en wij als nieuw bestuur gaan een visie opstellen voor de komende zes jaar. Thema's zin in ieder geval 'aandacht voor de jeugd', 'vergrijzing' en 'duurzaamheid'. Zonnepanelen zijn al geplaatst en de plaatsing van windturbines zal snel plaatsvinden, want we hebben nu voldoende informatie hieromtrent binnen om deze stap te zetten".

De burgemeester hield het kort, de aanwezigen zaten in spanning te wachten op de prijsuitreiking van de Gelijke Finish Race. "Wat een prachtig weer, wat ligt ons Haringvliet er mooi bij vandaag voor de wedstrijd. De samenwerking van de gemeente met de watersportverenigingen is van groot belang, want wij willen Hellevoetsluis samen met jullie nog meer op de kaart zetten."

De wedstrijd werd gewonnen door Jan Bart, die met zijn schip de New Frontier als eerste over de finish kwam. Tweede werd Hans Harms met de Hamar. Marcel Blomsma van de Together kreeg de sportiviteitsprijs. Hij trok zich vrijwillig terug nadat hij een boei verkeerd rondde. De Dansende Dame met schipper Brent Biesheuvel stuntte vlak voor de finishlijn! Terwijl hij de jury-boot bijna kon aanraken passeerde hij de Zeus door hoger aan de wind te gaan zeilen. "Het is dat de Zeus zo sportief was om geen protest aan te tekenen, anders was diskwalificatie niet ondenkbaar geweest", was de uitspraak van jurylid Joost Streefland, toevallig ook eigenaar van het schip. "Ik zag mijn schip zo op de basaltblokken varen, maar gelukkig ging het net goed". Watersportvereniging Haringvliet is op 21 maart 1961 opgericht. De vereniging telt ruim 450 leden met 375 ligplaatsen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws