Burgerinitiatieven van start met innovatiefonds | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
"Ideeën en initiatieven hebben een absolute meerwaarde voor het sociale domein" aldus Hans van der Velde.
"Ideeën en initiatieven hebben een absolute meerwaarde voor het sociale domein" aldus Hans van der Velde. (Foto: Wil van Balen)

Burgerinitiatieven van start met innovatiefonds

  •   24 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Het is de wens van de gemeente om samen met inwoners en organisaties een sterker en socialer Hellevoetsluis te maken. Het innovatiefonds werd in het leven geroepen om ideeën van burgers die daartoe bijdragen uit te kunnen voeren. Iedereen kan een idee voor de wijk of de omgeving indienen via de website van de gemeente.

Door Wendy de Wit

Het blijkt dat er in Hellevoetsluis veel ideeën zijn over het verbeteren van de omgeving en er een grote sociale betrokkenheid heerst. Dat werd duidelijk door het grote aantal ideeën die werden aangemeld bij het innovatiefonds. In samenspraak met de Adviesraad Sociaal Domein werden er afgelopen vrijdag negen ideeën gehonoreerd. De presentatie hiervan vond plaats in de Scholingswinkel aan de Forel, waar wethouder Hans van de Velde de uitgekozen projecten officieel feliciteerde met de initiatieven en hun officiële start.

De Scholingswinkel van het Albeda college mocht zelf ook een felicitatie in ontvangst nemen voor de verbinding die zij wil leggen tussen scholen en het bedrijfsleven. Zij investeren in jongeren en statushouders om voor hen de afstand naar de arbeidsmarkt te verkleinen en koppelen werkzaamheden aan scholing, en werkervaring aan de praktijk bij organisaties en diensten in de buurt. Een ontwikkeling die de gemeente graag stimuleert.

Hockeyclub Voorne kan de initiatieven uitbreiden die zij al ontwikkelen rondom sport en spel voor mensen met een fysieke beperking. Daarbij starten zij een taalontwikkeling project waarbij de Nederlandse taal door middel van vrijwilligerswerk bij de vereniging kan worden gecombineerd voor een leerproces. Een aantal moeders die betrokken zijn in de wijk rondom basisschool de Hendrik Boogaard krijgt het startsein om een speelser en groener schoolplein te realiseren met een duurzaam karakter. De kinderen in de wijk kunnen daarmee op een uitnodigende plek terecht om buiten te spelen. Ook het project 'Durf te dromen' dat tijdens de vestingdagen al van start ging, krijgt ondersteuning vanuit de gemeente. Zij bieden inwoners een kans vorm te geven aan de stad met eigen ideeën vanuit het cultuurhuis. In het cultuurhuis gaat stichting PUSH samen met de bibliotheek van start met de doorontwikkeling van de al bestaande vrijwilligersacademie. Een ontmoetingsplek voor bijscholing en informatievoorziening voor vrijwilligers en verenigingen. Bij de kinderboerderij kan worden gestart met het realiseren van een openbaar toilet waar mindervaliden terecht kunnen. De Bridgeclub start op vrijdagmiddag 'denken en doen' met activiteiten voor senioren die zich richten op bewegen, geheugentraining en het aangaan van sociale relaties. En tenslotte gaat SBO ouderen leren omgaan met sociale media.

Wethouder Hans van de Velde sprak namens de gemeente uit dat de ideeën en initiatieven een absolute meerwaarde hebben voor het sociale domein voor de inwoners van Hellevoetsluis.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>