Afbeelding
Theo van Kralingen

Jump '80 slaat in verlenging toe tegen RZ

Actueel 102 keer gelezen

Hellevoetsluis - De basketballers van Jump '80 hebben in de eerste competitiewedstrijd meteen toegeslagen door in De Fazant het Rotterdamse RZ in de verlenging met 69-60 (14-15, 8-17 (22-32), 15-13, 20-12 (57-57), 12-3) terug te wijzen.

''Het was een moeizame expeditie tegen een ervaren team'', sprak coach Ronald de Rijke zijn opluchting uit over de nipte overwinning. ''We hebben een goede voorbereiding gehad, het team zat vol adrenaline voor de eerste competitiewedstrijd. De ploeg wilde te graag, ging mee in het tempo van RZ, maar speelde te wild, waardoor het balverlies meteen werd afgestraft. We hebben eigenlijk de hele wedstrijd achter een achterstand lopen aanjagen. We zijn op wilskracht bijgebleven en kwamen pas in het laatste kwart op gelijke hoogte. Met een beetje mazzel hadden we het potje in de reguliere speeltijd uitgehaald, maar balverlies leidde tot de gelijkmaker. Ik merkte in die fase dat we conditioneel sterker waren en hebben de overwinning in de verlenging met een verschil van 9 punten over de streep getrokken. Het was rete spannend, maar het is lekker dat je de eerste wedstrijd in deze zware afdeling van de tweede klasse B voor eigen publiek wint. Ik denk dat er zomaar acht tot negen clubs in aanmerking kunnen komen voor het kampioenschap en daar behoren wij ook toe'', aldus de coach van Jump '80, die zijn selectie kwalitatief breder zag worden met de komst van de broers Nick en Kevin Kok.

Jump '80: Kevin Kok (7 pnt.), Nick Kok (13 pnt.), Stefan de Rijke (3 pnt.), Damian Dordtmund (2 pnt.), Olaf Schreiber (4 pnt.), Jaimie van der Klei (9 pnt.), Yorick van der Klei (8 pnt.), Pieter den Braber (12 pnt.), Mark van der Lugt, Kylian Wijers (11 pnt.).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws