Afbeelding

Westvoorne Cup een geslaagd evenement!

Actueel 473 keer gelezen

Westvoorne - Mireille Blonk met haar paard Glamour Girl uit Oostvoorne ontving uit handen van wethouder mevrouw De Jongh van Sportzaken op 15 september de allereerste Westvoorne Cup. Een Cup waar in acht wedstrijden hard is gestreden in de discipline Dressuur. Gemeente Westvoorne ondersteunde het evenement door het sponsoren van een schitterende Wisselschaal.

De Westvoorne Cup is een nieuwe wisselprijs van samenwerkende verenigingen in de paardensport op Voorne Putten. De talentvolle amazones Ilja Droop (2e plaats) en Romy Struijk (3e plaats) leverden ook topprestaties, maar grepen met maar een paar punten verschil over alle wedstrijden net naast de fraaie trofee. Om diverse redenen was het evenement een succes: Een flink aantal deelnemers (bijna 400 starts), die om de Cup konden strijden dankzij de vele vrijwilligers en sponsors. Dit onder aanwezigheid van een enthousiast publiek. Gemeente Westvoorne schonk de Wisselschaal. Voor de overige mooie prijzen zorgden "Net Wat Anders" kerst- en themapakketten uit Rockanje en "Horse Top Shop" uit Nieuwenhoorn. Met dit soort evenementen willen de verenigingen in deze paardrijke regio de paardensport naar een hoger niveau brengen en draagvlak binnen de gemeente creëren.

Krachtenbundeling

PSV Voorne Putten en RV 't Collinsland hadden hiervoor voor het eerst kennis en kracht gedeeld. Beide verenigingen hopen dat er meerdere verenigingen zich aansluiten bij dit soort initiatieven zodat ze samen de paardensport naar een hoger niveau kunnen brengen binnen Voorne Putten! Samenwerking en krachtenbundeling binnen de paardensport is nodig voor de verenigingen om uit te kijken naar veilige, competitieve (wedstrijd)locaties op een gezamenlijk terrein.

Respect voor dieren

De wethouder gaf aan dat het haar niet veel moeite kost om persoonlijk de prijzen te komen uitreiken op deze zonnige dag. Wat velen niet wisten, is dat ze zelf uit een paardrijdfamilie komt. Als wethouder Sport vindt ze sport uiteraard erg belangrijk. Maar Paardensport vindt ze toch wat extra's hebben! Dat komt door de extra dimensie vanwege de samenwerking tussen mens en dier. "Vooral voor de jeugd is dat belangrijk", vertelde ze. "Zodat de jeugd leert en beseft wat respect is voor dieren en mensen en wat dit oplevert."

Vrijwilligers

De Westvoorne Cup heeft enkel kunnen plaatsvinden dankzij de grote inzet van de vele vrijwilligers van PSV Voorne Putten en RV 't Collinsland. Hen was er veel aan gelegen dit nieuwe evenement tot een succes te maken. Zeker op vrijwilligersvlak is het gezamenlijk optrekken van de verenigingen cruciaal. Beide organisaties geloven er in dat samenwerking tussen sportorganisaties en de gemeente een voorwaarde is voor een gezonde toekomst van de mooie paardensport.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws