Nieuw Wereldrecord Racerunning voor Colin van Tricht op 8de Spectades Games | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl

Nieuw Wereldrecord Racerunning voor Colin van Tricht op 8de Spectades Games

  •   30 keer gelezen   Actueel

Brielle - afgelopen zondag 15 september 2019 werden de 8de Spectades Games georganiseerd op de atletiekbaan van Voorne Atletiek aan het Geuzenpark te Vierpolders. Dit keer had Voorne Atletiek een primeur, voor het eerst werd er ook Racerunning tijdens een baanwedstrijd georganiseerd.

Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Atleten kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De RaceRunner is geschikt voor personen met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep ernstig beperkten is dit in sommige gevallen een van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

Sinds de zomer van 2018 is RaceRunning zelfs een paralympisch onderdeel van de atletiek. Voorne Atletiek besloot na een verzoek Racerunning als onderdeel toe te voegen aan het wedstrijdprogramma van de Spectades Games. In Nederland zijn er zeer weinig mogelijkheden voor deze atleten om mee te doen aan wedstrijden met elektronische tijdwaarneming. En dat terwijl wij in Nederland deelnemers hebben die meervoudig wereldrecordhouder zijn. Zowel Racerunners als baanatleten namen deel aan deze wedstrijd: een unieke combinatie binnen Nederland.

Colin van Tricht (13) uit Bergschenhoek heeft een lichamelijke beperking, waardoor hij afhankelijk is van een rolstoel. Toch weerhoudt dit hem er niet van om volop te genieten van het sporten. Hij is een fanatieke Racerunner. Eerder heeft hij tijdens de RaceRunners Junior Cup in Denemarken diverse wereldrecords op zijn naam geschreven. Tijdens de wedstrijd in Brielle wist hij op de 800 meter een tijd van 3.18 minuten op zijn naam te zetten. Maar liefst vier seconden onder zijn huidige wereldrecord; wat een prachtprestatie!

Het Brielse IT bedrijf Spectades BV, gespecialiseerd in asset management en hoofdsponsor van de Spectades Games is blij dat Voorne Atletiek dit ook voor deze doelgroep sporters mogelijk heeft gemaakt en kijkt samen terug op een prachtige succesvolle baanwedstrijd.

Voorne Atletiek onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om Racerunning aan te bieden als regulier onderdeel van het atletiekaanbod. We houden u hiervan natuurlijk op de hoogte!

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>