Wandel mee met Alzheimer Nederland | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl

Wandel mee met Alzheimer Nederland

  •   45 keer gelezen   Actueel

Regio - Draagt u Alzheimer Nederland een warm hart toe en bent u betrokken, of wilt u uw betrokkenheid tonen bij het groeien naar een Dementie Vriendelijke samenleving, wandel dan op 20 of 21 september met hen mee. Juist mensen met dementie en hun mantelzorgers nodigen zij uit, want het gaat om hen. Een samenleving die niet weg kijkt bij een afwijkend gedrag, maar een samenleving die juist de helpende hand uitsteekt.

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Voorne-Putten en Rozenburg een wandeling door het centrum van de 4 gemeentes op ons eiland. Dit jaar is het thema bewegen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen voor mensen met dementie een probaat middel is om de progressie van het ziektepatroon positief te beïnvloeden. Bewegen is niet alleen goed voor hart- en vaat ziekten, maar is ook goed voor onze hersenen. Het is helaas niet zo dat door veel te bewegen dementie niet zal voorkomen. Bewegen kan een bijdrage leveren aan uitstel of vertraging van het patroon. Door mee te lopen geeft u blijk van betrokkenheid en ondersteunt u het uitgangpunt om een dementie vriendelijke samenleving te hebben.

Om tot een dementie vriendelijke samenleving te komen zijn on-line trainingen beschikbaar via www.samendementievriendelijk.nl . Ook worden op aanvraag trainingen gegeven op locatie voor bedrijven en organisaties. Vele vrijwilligers van de welzijnsorganisaties in ons samenwerkingsverband hebben de training al gevolgd. Ook ambtenaren van de 4 gemeenten in onze regio zijn op training geweest. Heeft u een bedrijf en vindt u dit een mooi initiatief en een goede ondersteuning voor uw personeel, kijk op de genoemde website.

Samen met de 4 gemeenten en de welzijn organisaties op ons eiland organiseren zij deze wandeling. Op vrijdag 20 september kunt u mee wandelen in Nissewaard. Verzamelen om 13.30 uur bij Boa Vinda, Achterstraat 9, Spijkenisse.

Op vrijdag 20 september kunt u meewandelen in Westvoorne. Verzamelen om 10.30 uur bij Hotel Van Marion, Strandweg in Oostvoorne.

Op zaterdag 21 september kunt u meewandelen in Brielle. Verzamelen om 10.15 uur bij De Brielse Tafel aan de Markt in Brielle.

Op zaterdag 21 september kunt u meewandelen in Hellevoetsluis. Verzamelen om 10.00 uur bij Hockeyvereniging HC Voorne, Boerseweg in Hellevoetsluis.

De wandelingen zijn niet langer dan 2 kilometer, en geschikt voor rolstoelers en rollatorgebruikers. Kijk voor het volledige programma en de verschillende routes op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/voorne-putten-en-rozenburg/wereld-alzheimer-dag-2019-wandel-mee-op-voorne-putten

Om zeker te weten dat er voldoende koffie klaar staat, kunt u zich met een kort emailbericht (naam + aantal personen) aanmelden op voorneputten@alzheimer-nederland.nl. We gaan allemaal duimen voor mooi weer. Dan wordt het vast een heerlijke wandeling, en zijn we allemaal weer een stapje dichter bij een Dementie Vriendelijke Samenleving!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>