Gemeentebelangen Westvoorne veertig jaar | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Piet Toledo, Wim van Rietschoten, Piet Kraaijenbrink, Ad Boutkam, Jan Gorzeman en Maarten van de Polder (vlnr) (foto Wil van Balen)
Piet Toledo, Wim van Rietschoten, Piet Kraaijenbrink, Ad Boutkam, Jan Gorzeman en Maarten van de Polder (vlnr) (foto Wil van Balen) (Foto: Wil van Balen)

Gemeentebelangen Westvoorne veertig jaar

  •   39 keer gelezen   Actueel

Westvoorne – Gemeentebelangen Westvoorne bestond 11 woensdag september veertig jaar. De lokale partij zette op het verjaardagsfeest oudgedienden in het zonnetje.

GBW heeft vele leden gekend. Mensen die lid werden, maar in de loop der tijd om diverse redenen afhaakten. Ad Boutkam, Piet Toledo en Jan Gorzeman waren er bij de oprichtingsvergadering al bij. De drie mannen van het eerste uur zijn veertig jaar later nog steeds lid en vierden het feest in paviljoen De Duinrand in Oostvoorne als vanzelfsprekend mee. Het was oud-voorzitter en huidig raadslid Piet Kraaijenbrink, die in aanwezigheid van burgemeester Peter de Jong een speciaal gedenkbord kreeg. Hij is nog geen veertig jaar lid, maar heeft veel betekend voor GBW. 'Tot twee keer toe heb jij de partij door een moeilijke periode heen geloodst. De laatste keer was in 2016 toen de fractie uit onze partij stapte,' benadrukte huidig voorzitter Wim van Rietschoten.

GBW werd op 11 september 1979 opgericht, in aanloop naar de gemeentelijke fusie van Oostvoorne (en Tinte) en Rockanje. De lokale partij zat sinds 1980 in de Westvoornse gemeenteraad. Varieerden van één zetel in 1980 tot zeven in 1994. Momenteel heeft GBW twee raadsleden en levert met Jorriena de Jongh een wethouder.

Voorzitter Van Rietschoten sprak ook het jubilerende drietal toe. Boutkam was de eerste voorzitter en is altijd betrokken gebleven bij GBW. 'In de discussies weet hij altijd op een heldere manier zijn standpunten te verwoorden,' aldus Van Rietschoten.' Daarbij speelt een grote betrokkenheid bij de lokale en in het bijzonder de Rockanjese gemeenschap.' In 'wat roeriger tijden' stond hij GBW met raad en daad bij. Toledo stond bij de eerste gemeenteraadsverkiezingen in 1980 op de zevende plaats van de kieslijst, maar was eerder ook al voor Gemeentebelangen Oostvoorne actief. Hij heeft binnen en buiten de politiek veel functies vervuld. Gorzeman stond in 1980 op de elfde plaats. Hij was later jarenlang raadslid. Ook Maarten van de Polder, al lid van GBO werd in het zonnetje gezet.

Fotografie: Wil van Balen 

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>