Eten bij Ons Midden | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Gezelligheid kent geen tijd
Gezelligheid kent geen tijd (Foto: Wil van Balen)

Eten bij Ons Midden

  •   88 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Je voelde toch wel wat spanning bij de mensen van Buurtkamer Ons Midden. Het einde van de pilot van één jaar nadert en daarna moet de gemeente besluiten of dit initiatief definitief levensvatbaar is of niet.

Het enthousiasme straalde er in ieder geval wel van af, daaraan zal het niet liggen. Dat zag ook wethouder Hans van der Velde die woensdag 4 september een vorkje meeprikte bij Buurtkamer Ons Midden in de Bremstraat. Samen met enkele gemeenteraadsleden, waaronder Daan Dankaart (PvdA) en Cilia Meerman (CDA) genoot de wethouder van een versgemaakte linzensoep, salade met hartige taartjes en als nagerecht een ijstaart met rode vruchten.

Improvisatietalent
Dat dit alles op tafel kwam te staan is super knap te noemen, want de Buurtkamer beschikt niet over een keuken! Alles wordt bij de vrijwilligers thuis gemaakt, daarna overgebracht naar de Bremstraat en ter plekke opgemaakt en – indien nodig – verwarmd. Ook dat opwarmen gaat niet zonder problemen: er zijn onvoldoende elektriciteitsgroepen aanwezig: dus als de over aan moet, gaat eerst de stekker van de koelkast er uit! Kok Amber van Noort en haar mensen zijn ware improvisatie talenten.

Afwassen
En dat is nog niet alles: na afloop van het diner – deze avond met 24 personen – moet er handmatig afgewassen worden. U kunt zich wel indenken dat de allergrootste wens van de vrijwilligers het inrichten van een volwaardige keuken is! Het hoeft niet luxe, als de kok maar 'handen en voeten' krijgt om haar werk goed te kunnen doen. Dus kom op Rotary Hellevoetsluis, zet je eens in voor deze mensen die erg veel doen voor de cohesie binnen hun wijk.

Nadat de welzijnsorganisaties PUSH, DOCK en SBO zich sterk hadden gemaakt voor het opstarten van de buurtkamer heeft een groep actieve bewoners invulling gegeven aan het plan. Er zijn enorm veel uren gaan zitten in het gebruiksklaar maken van het oude schoolgebouw en de inrichting van de werkelijk schitterende vlindertuin. Nu is er dagelijks iets te doen in de buurtkamer. Je kunt er creatief zijn, er is iets te doen voor de kinderen, een kop koffie of thee drinken, er is bewegen voor ouderen en er is een financieel inloopspreekuur. Op de Facebookpagina van de buurtkamer is alle informatie te vinden.

Mee eten?
Iedere eerste woensdag van de maand vanaf 18.00 uur wordt er een heerlijk 3-gangen menu geserveerd in de gezellige buurtkamer. Samen eten is gezelliger dan alleen en dat is de reden dat heel wat mensen gebruikmaken van deze gelegenheid. Een diner kost 7 euro, aanmelden uiterlijk zondagavond via 06 – 3426 5511 of email buurtkameronsmidden@gmail.com Het eerstvolgende diner vindt plaats op woensdag 2 oktober a.s.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>