Vestingdagen combineert land, lucht en water | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: Wilco Visser

Vestingdagen combineert land, lucht en water

  •   182 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Het 3e weekend van augustus wil je gewoon in de Vesting van Hellevoetsluis zijn.

Vrijdagavond 16 augustus wordt, na de traditionele roadrun door Hellevoetsluis van stoommachines, oude vrachtwagens en tractoren, de Vestingdagen Hellevoetsluis officieel geopend door burgemeester mw. Junius. Bezoekers kunnen het weekend verzekerd zijn van activiteiten op het land, op het water en in de lucht.

Het bestuur van stichting Vestingdagen Hellevoetsluis heeft zich dit jaar ingezet om de maritieme uitstraling terug te laten komen in het programma.

Dit jaar veel spektakel op het water. Een voorbeeld zijn de 40 schepen van 'de Vereniging voor zeilers van ronde- en platbodemjachten' die dit jaar één van de grote publiekstrekkers zullen zijn.De schitterende historische schepen zijn te bewonderen aan de Oostkade, waar ze gebroederlijk liggen afgemeerd. Nog leuker, de schepen zeilen in het weekend diverse wedstrijden op het Haringvliet. Daarnaast staan er oude-vrachtwagens, tractoren en stationaire machines, de UNIMOG-club Nederland, diverse militaire voertuigen en nog veel meer waarlangs bezoekers kunnen lopen om al dat moois van dichtbij te bekijken. Eigenaren geven natuurlijk graag uitleg over wat er te zien is.

"Het programma is heel divers, te veel om hier allemaal op te noemen", geeft voorzitter Wim de Zeeuw aan. "We zijn druk bezig om alles overzichtelijk op onze website te vermelden, dus voor een actueel overzicht is www.vestingdagen.nl het juist medium." De vuurtoren had in het verleden alles te maken met veiligheid. Het lichtbaken zorgde bij slecht weer dat schepen op de juiste afstand van de waterkant bleven en gaf de plaats van bestemming aan. Het is dan ook logisch dat de veiligheidsdemonstraties op deze locatie plaatsvinden. De brandweer, politie, reddingsbrigade en de douane zijn er dan met van alles en nog wat in de weer.

"Naast al het moois dat al in de Vesting te zien is, zoals de musea, het Droogdok Jan Blanken en de schepen aan de Koningskade, is er tijdens het 3e weekend van augustus nog veel meer te beleven: een Ibizamarkt, een braderie, een autoplein, muziekoptredens, gezellige terrasjes, duiken in een duiktank, de kanonniers, helikopterrondvluchten en spectaculair vuurwerk. Een breed en toegankelijk programma voor het hele gezin".

Ook dit jaar zullen er weer diverse stoommachines op het Zuidfront en Land van Paling staan. Stoomtractoren, een zaagbank en de dorsvlegels zullen tijdens het weekend de schoorstenen weer doen laten roken! Vanaf het water beleef je alles anders dus stap tussen 11.00 en 17.00 uur aan boord van een van de stoomsleepboten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Hellevoetsluis op www.groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>