Foto: Katinka Tromp Photography
Foto: Katinka Tromp Photography

Veronique Sterns 'Art de Kliko'

Actueel 148 keer gelezen

Hellevoetsluis - Veronique Stern kwam op het verrassende idee om een boeket uitgebloeide bloemen, dat op de bodem van de kliko mooi lag te wezen, eens op de gevoelige plaat vast te leggen. En wat denkt u? Dat werd een verdraaid fraaie foto. Kunst eigenlijk. Barokke kunst van de vergankelijkheid.

"Ik fotografeer veel en vooral veel bloemen. Bij toeval zag ik hoe prachtig en toch ook vergankelijk de bos bloemen eruit zag die ik in de kliko had gegooid. Ik besloot er toch een foto van te maken en net als veel andere foto's plaatste ik die op Instagram en Facebook. Ik kreeg daar zulke leuke reacties op en zo is het balletje gaan rollen. Taco Meeuwsen (red. uitgever) spoorde mij aan om hier meer mee te doen en zodoende is het door gezamenlijke inzet uitgegroeid tot een mooi resultaat", vertelt Veronique.

Beeldend kunstenaar en illustrator Anja C. Pieké maakte er op verzoek van Veronique een twintigtal bijzondere botanische bloemaquarellen bij. "Het kostte Anja veel energie om de aquarellen te maken omdat zij ook een van de velen in Nederland is die te maken heeft met niet-aangeboren hersenletsel in haar geval veroorzaakt door een verkeersongeval. Door haar medewerking is de cirkel voor mij rond. Veronique besloot namelijk om de hele opbrengst van het boek te schenken aan een goed doel: stichting BreinPijn Nederland, die zich inzet voor de verbetering van de dagelijkse levenskwaliteit van de ruim 650.000 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in Nederland. De eerste 100 exemplaren worden door Veronique en Anja gesigneerd en desgewenst schrijft Veronique er nog een opdracht in voor de koper van het boek. "We hebben nu al meer dan 70 exemplaren verkocht, dus wie een gesigneerd exemplaar zou willen moet snel zijn. Maar na die eerste 100 gaan we uiteraard gewoon verder met de verkoop. Wie een exemplaar wil kan altijd bestellen, want hoe meer boeken verkocht, hoe meer geld voor stichting BreinPijn."

'Art de Kliko' is een 96 pagina's tellende hardcover. Het hele boek is full colour en voorzien van smaakvolle kapitaalbandjes en een kleurrijk schutvel. De 20 botanische aquarellen van Anja C. Pieké zijn ingelijst en bedoeld voor de veiling die op vrijdagavond 27 september van 18.30 tot 22.30 uur in de foyer van het Cultuurhuis 'De Nieuwe Veste zal gaan plaatsvinden. Wilt u nu al het boek bestellen dan kan dat via de webshop van Uitgeverij ErgensinHolland. Bestelt u het voorverkooppakket à € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) voor 10 september dan krijgt u het gesigneerde boek, een boekenlegger en een VIP-uitnodiging voor de veiling. U kunt uw bestelling plaatsen in de webshop van Uitgeverij ErgensinHolland. Of u maakt € 31,50 (inclusief € 6,50 verzendkosten) over NL74 RABO 0308 7514 69 van Uitgeverij ErgensinHolland o.v.v. 'Art de Kliko Direct'.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws