Afbeelding
Foto: W.v.d.Blink

Hofweide wordt sportweide tijdens de wielerronde

Actueel 128 keer gelezen

Oostvoorne - Sinds 2015 is er tijdens de Profwielerronde van Oostvoorne ook een activiteit, speciaal bedoeld voor kinderen. Mede op initiatief van de Oostvoornse beweegdocent Vincent van Oudheusden, die destijds in het rijke wielerprogramma iets voor de jongste jeugd miste, deed in 2015 het Funpark voor Kids zijn intrede in het programma van de ronde.

Een plek waar de skatende, boardende en stuntende jeugd zich op een sportief parcours kon uitleven op door Ride&Style Hellevoetsluis beschikbaar gesteld materiaal als stuntsteps en longboards.

Blessures
Vorig jaar leidde de samenwerking die Van Oudheusden aanging met de Oostvoornse fysiotherapeut Gijs Gelderblom tot een nog grootser opgezette activiteit voor de jeugd van 3 tot en met 13 jaar op de Hofweide in Oostvoorne. Alleen vielen de aantrekkelijke 'beweegactiviteiten' voor de jeugd toen letterlijk in het water. Daarom wordt op donderdag 8 augustus de Hofweide onder de noemer 'sportweide' opnieuw omgetoverd tot een 'beweegparadijs' voor de jeugd.

'Veel blessures ontstaan op latere leeftijd doordat mensen technisch niet goed bewegen,'weet Gelderblom. 'Zo wordt een knie eenvoudig verdraaid als de persoon niet weet hoe hij zij zijn benen moet aansturen. Kinderen leren technieken die ze direct kunnen toepassen als ze rennen of lopen. Ze rennen hierdoor efficiënter en hebben minder kans op blessures. Net als leren fietsen, moet ieder mens ook leren rennen om blessures te voorkomen. Op onze sportweide gaan we kinderen die deelnemen aan de loopactiviteiten filmen. Loopscholing noemen we dat. Leren rennen als Messi. Samen met een sportfysiotherapeut kijkt een kind zijn eigen filmpje terug en krijgt daarbij tips hoe hij of zij de looptechniek kan verbeteren. Ook andere beweegactiviteiten komen aan bod. Onder leiding van Junny Hart worden er clinics aikido gegeven. Kinderen leren onder begeleiding hoe ze het beste kunnen vallen en weer op kunnen staan.'

Racecircuit
Met een racecircuit komt ook wielrennen, het eigen specialisme van Gelderblom, oprichter en teamleider van de wielerploeg Team Aan Zee Oostvoorne (TAZO), aan bod. 'Kinderen kunnen om de beurt een aantal rondjes fietsen op loopfietsjes, kleine racefietsjes of kleine mountainbike,'aldus Gelderblom. Helmpjes zijn aanwezig. Deelnemers ontvangen een gaaf t-shirt!'
Donderdag 8 augustus 13.00-17.00 uur: Fun for Kids op de Hofweide in Oostvoorne. Deelname op eigen risico (van ouder/verzorger).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws