Theater Veder in het Alzheimer Café

dinsdag 16 april 2024 19:30

Spijkenisse - Op dinsdagavond 16 april is er weer een Alzheimer Café Spijkenisse in de Ontmoetingsruimte Mei. 

Deze avond hebben we het over de Veder Methode, een interactieve en levendige manier om contact te maken met ouderen met geheugenproblemen. De methode gebruikt een combinatie van de positieve effecten van het ophalen van lange termijn-herinneringen, met theatrale elementen, poëzie en muziek.

Een acteur verzorgt een mooie presentatie over de handvatten van de Veder methode. Deze methode is praktisch en simpel toepasbaar in de thuissituatie. 

De acteur laat door verschillende rollen zien hoe deze benadering over te brengen, waardoor het toegankelijk is voor jong en oud en waarbij het bijdraagt aan de saamhorigheid. 

Tijdens de interactieve voorstellingen wordt getoond hoe ouderen die vergeetachtig zijn uitgedaagd kunnen worden tot het maken van wederzijds contact. Dit leidt tot mooie en bijzondere contactmomenten. 

Heeft u zin in een leerzame maar ontspannen avond in het Alzheimer Cafe Spijkenisse, dan bent u van harte welkom. Het Alzheimer Café staat open voor iedereen die belangstelling heeft. 

Locatie is de ontmoetingsruimte “Mei”, Winston Churchilllaan 31, 3202 GN Spijkenisse. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang voor het Alzheimer Café is gratis. 

Let op: Voor het bezoeken van deze avond, moet u zich aanmelden. Dat kan via een mail naar r.vliegenthart@swospijkenisse.nl