Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Bonsai show bij Bonsai Vereniging Rijnmond

zondag 16 april 2023 12:30

Hekelingen - Ook dit jaar wil Bonsai Vereniging Rijnmond jong en oud kennis laten maken met Bonsai.

Wat is bonsai? Bonsai betekent letterlijk “boom in pot”. Bonsai ontstond duizenden jaren jaar geleden in China en werd ongeveer 700 jaar geleden, in de Kamakura periode, door de Japanners overgenomen en verder verfijnd. Later is deze kunst naar Amerika en Europa overgewaaid. Inmiddels wordt bonsai over de gehele wereld met veel plezier beoefend. In het klein met de natuur bezig zijn.

De kunst is proberen de natuur na te bootsen, door het creëren en vormen van een boom, bos of landschap. In principe kun je hiervoor alle inheemse bomen gebruiken die in Nederland voorkomen. Als de bomen in een pot of schaal staan kun je ze in de winter gewoon buiten in de tuin of op je balkon houden. Je hebt ook bonsai voor binnen, maar deze vereisen een speciale aanpak. Bij de vereniging kun je de basisprincipes leren en in je eigen tempo en kunde een “bonsaika” worden. De leden kunnen je alles over bonsai leren en vertellen. De vereniging organiseert ook regelmatig workshops, demonstraties en lezingen.

Het is vooral een kwestie van geduld, een eenvoudige boom kan later uitgroeien tot een volwaardige bonsai, je stuurt zelf het volledige proces. Als je op jonge leeftijd begint, heb je later een volwaardige bonsai en kun je met trots zeggen dat die net zo oud is als jezelf.

Voorop staat dat je veel plezier aan deze boeiende hobby beleefd.

Kom langs op 16 april en proef de sfeer.

Waar: Het Dorpshuis, Lede 13, 3209 AT Hekelingen. Van 12.30 tot 17.00 uur.