(Foto: Marina de Bondt)
(Foto: Marina de Bondt) Foto: Marina de Bondt

De vuurtoren is zondag weer open voor het publiek

zondag 30 juni 2019 12:00 tot 16:00

Hellevoetsluis - De weersvoorspelling belooft prachtig weer voor komend weekend. Zoek verkoeling op grote hoogte en beklim eens de Hellevoetse vuurtoren.

Aangekomen bij de vuurtoren word je vriendelijk ontvangen door twee vrijwilligers van de Stichting Promotie Hellevoetsluis. Zij zijn op de hoogte van alle feiten en weetjes die het monument zo de moeite van het bezoeken waard maken. De klim naar boven is smal, en betreden van de vuurtoren is op eigen risico. Maar eenmaal boven maakt het uitzicht uw inspanning meer dan de moeite waard. Het uitzicht is er geweldig!

Alleen als de weergoden ons in de steek laten bestaat de mogelijkheid, vanwege uw en onze veiligheid, dat de vuurtoren gesloten blijft voor bezoek. Sinds kort ligt er op het kleine strandje aan de voet van de toren een stenen afbeelding van een steur, een vis waarvan gehoopt wordt dat deze ooit weer in het Haringvliet zal terugkomen. Tip: maak van je bezoek een leuk fotomomentje.

Op dezelfde zondag zullen de kanonniers hun kunsten vertonen. Zij zullen tussen 14.00 en 16.00 uur regelmatig schietdemonstraties en uitleg geven over hoe de enorme kanonnen in de Vesting werken. Dit doen ze bij de twee voorladerkanons die aan de overkant van de vuurtoren, op het Zuidfront, staan. De vuurtoren is tussen 12.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken.