Afbeelding
Foto: stock

Snertmiddag in de museumwoning

zondag 24 februari 2019 13:00

Spijkenisse - Op zondagmiddag 24 februari vindt van 13.00 tot 15.00 uur bij de museumwoning "Back to the Sixties" aan de Eikenlaan 37A   (in het wooncomplex de Serreburgh) te Spijkenisse de  snertmiddag van dit jaar plaats. Op  deze  snertmiddag kan worden genoten van een goede kop erwtensoep met bijlage, welke wordt geserveerd in de serre van de Serreburgh  en de prijs bedraagt,  inclusief de entree voor bezoek aan de museumwoning,  slechts €  3,00 per persoon. Vrienden van de museumwoning betalen voor dit arrangement niets, dus misschien een mooie gelegenheid om  vriend(in) te worden?

In de museumwoning kan, naast de normale zestigerjareninventaris, de wisselexpositie "Koffie, koffie, een lekker bakkie…." nog  worden bekeken. De expositie gaat  over de  wijze van koffie zetten met behulp van koffiemolens, koffiepotten, koffiefilters (Melitta), koffiemalers, koffiezetapparaten, percolators en samovaars. De expositie geeft  aan de hand van o.a. winkelblikken, verpakkingen/ blikken, artikelen, plaatjesboeken, reclame-uitingen en cadeauartikelen ook een beeld  van onder andere de koffiebranders als Douwe Egberts, van Nelle en  Buisman.

De museumwoning is elke  zaterdag - en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt slechts € 1,00 , kinderen en vrienden van museumwoning zijn gratis.

Bezoek  buiten de openingstijden of een arrangement met koffie/thee met gebak of een lunch is ook mogelijk. Voor nadere informatie  kan contact worden opgenomen   met Evert  Zoomer, via e-mail e.zoomer@kpnmail.nl of telefonisch 0181-621658.