• Alles
  • (2)
    Evenement

Ga er eens op uit met de Kunstbus in 2019!

donderdag 14 februari 10:00 t/m 17:00 uur

Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Stap in de Kunstbus en laat je voor de deur afzetten van een indrukwekkend museum of een meeslepende musical. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert culturele excursies en zorgt voor een geweldige dag.

Donderdag 14 februari bezoekt de Kunstbus Museum Voorlinden. Bij een opstapplaats in de buurt stap je in de Kunstbus en voor het museum wordt je afgezet. Daar staat een museummedewerker klaar om je een rondleiding te geven door de overzichtstentoonstelling van Armando. Museum Voorlinden had een overzichtstentoonstelling van Armando gepland in het voorjaar van 2019. Deze show zou in het teken staan van zijn negentigste verjaardag. Op 1 juli 2018 overleed Armando. Het geplande retrospectief is nu te zien van zaterdag 3 november 2018 tot zondag 10 maart 2019.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. De hier ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Donderdag 14 februari | 10:00 uur tot 17:00 uur | Opstapplaatsen: Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse | Prijs € 42,50 via www.bzhd.nl of aan de balie in de Bibliotheek / lunch is voor eigen rekening

Kunsthistoricus Hoo Man Chan Voorafgaand aan de Kunstbus excursie naar Museum Voorlinden kun je dinsdag 5 februari naar de lezing van kunsthistoricus Hoo Man Chan. Hoo Man Chan vertelt over het leven en werk van beeldend kunstenaar Armando. Armando is één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke, veelzijdige literaire oeuvre. Dinsdag 5 februari | tijd 13.00 – 15.00 uur | toegang € 5,- / € 3,- bibliotheekleden via www.bzhd.nl of aan de balie in de bibliotheek


deel deze activiteit