Burendag Groenewoud

zaterdag 22 september 2018 11:00

Spijkenisse - Op zaterdag 22 september viert de wijk Groenewoud feest. Tussen 11.00-15.00 uur wordt er wederom de Burendag georganiseerd voor en door de wijk.

Zaterdag 22 september is het landelijke Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Groenwoud 50 jaar
De wijk Groenwoud bestaat dit jaar 50 jaar. Met verschillende partners uit de wijk (Careijn, Bewonersorganisatie Gildenwijk, Wijkcentrum Groenewoud, Groenwoud en Co, Gemeente Nissewaard, het Zadkine college, Stichting vluchtelingenwerk, Jumo en Stichting Wezlijn Ouderen Spijkenisse), wordt er een extra feestelijke en gezellige burendag georganiseerd.  

Activiteiten   
Het belooft een gezellige dag te worden met allerlei activiteiten. In de Sleutel zijn er verschillende optredens. Rondom het hart van Groenwoud is er muziek, dans, verschillende demonstraties, spelletjes en diverse kraampjes met lekkernij, informatie en creativiteit voor jong en oud. Het officiële programma zal in september worden gepubliceerd.

Thuis in de Wijk
Het thema van dit jaar is "Thuis in de Wijk". Thuis in de wijk is 1 juli officieel van start gegaan in Nissewaard. Thuis in de Wijk is een samenwerkingsverband in het sociaal domein,  tussen verschillende organisaties en de gemeente in Nissewaard. Samenwerking en verbinding is ook waar het bij burendag om draait. Elkaar versterken, helpen en ondersteunen om in een gezellige, prettige en leefbare buurt te wonen.

Doet u mee?
Wilt u uw organisatie, vereniging, uw hobby of hobbyclub of iets dergelijks uit de wijk Groenewoud promoten? Of wilt u een workshop of een demonstratie geven, dan kunt u een kraampje of ruimte reserveren. Commerciële verkoop is niet toegestaan. U kunt zich opgeven bij k.bron@nissewaard.nl