Afbeelding
Foto: stock

Ziek zijn doe je niet in je EENDJE: DuckRace 2018

zaterdag 18 augustus 2018 15:00

Hellevoetsluis - Tijdens de Vestingdagen op 18 augustus 2018 laten wordt het water in de haven van Hellevoetsluis geel kleuren door een enorme berg badeendjes. De opbrengt van de race komt ten goede aan het Zeldzame Ziekten Fonds.

Ruim 1 miljoen Nederlanders lijden aan een zeldzame ziekte, en velen daarvan zijn kinderen. Het ZZF draagt bij aan onderzoek en evenementen om lotgenoten en families samen te brengen. Om die reden maken de beide serviceclubs zich sterk om zo veel mogelijk eendjes te verkopen.
Op 18 augustus worden de eendjes omstreeks 15.00 uur te water gelaten nabij het Droogdok in de Vesting van Hellevoetsluis. De eendjes worden –onder luide toejuichingen van de 'adoptieouders' en supporters aan de wal- met enorme brandspuiten richting de finish geblazen. Zwemt jouw eendje als een van de eersten over de finish, dan maak je kans op mooie prijzen. De notaris zal toezien op de juiste procedure en de volgorde van de eendjes maar het belangrijkste is natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor het ZZF. Meer info: www.duckracehellevoetsluis.nl