Afbeelding
Foto: PR

Fiets mee tegen kanker in de Tour de Rotterdam

zaterdag 23 juni 2018 9:00

Regio - Op 23 juni klimmen weer duizenden Nederlanders op de fiets. De 8e editie van de Erasmus MC Tour de Rotterdam voert hen door prachtige regio's als Voorne-Putten, de Albrandswaard, de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. De opbrengst komt ten goede aan het medisch onderzoek naar kanker.

Voor (amateur)wielrenners is er de Pelotonstocht; geen wedstrijd maar een gezamenlijke etappe met een snelheid van 28 km/u. Road captains op de motor zorgen voor verkeersvrije wegen. Een medisch team, een reparatieploeg en zelfs een bezemwagen rijden mee.

Maar je kunt ook op eigen houtje fietsen: de Vrije toertochten (85, 105 of 135 km) en de Recreatietochten (25 of 45 km) voeren ook zuidwaarts van Rotterdam. De routes door de natuur zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor handbikers. Uiteraard staan ook hier een hulpteam en cateringservice ter beschikking.

Samen maken we kanker kansloos!
Op deze mooie en sportieve fietsdag steun je het medisch onderzoek naar kanker, de ziekte waar ieder mens direct of indirect mee te maken krijgt. Je draagt bij door te fietsen, te doneren of via sponsoring. Als je zelf meerijdt kun je vrienden en bekenden of bedrijven in de regio vragen om jou te sponsoren.

De opbrengst draagt bij aan de aankoop van een elektronenmicroscoop. Dit speciale apparaat maakt voor veel patiënten therapie op maat mogelijk. Hiermee is er meer kans op een succesvolle behandeling en minder bijwerkingen. Een grote stap onder het motto 'Samen maken we kanker kansloos!' Laat je hart spreken en doe mee!

Meedoen of eerst meer weten?
De routes, de catering, het goede doel en natuurlijk veel foto's: alle informatie is vindbaar op www.erasmusmctourderotterdam.nl. Hier kun je je ook inschrijven. Je kunt ook bellen naar 010-703 48 02. En kijk eens op www.facebook.com/tourderotterdam